Maškarani rally "Pariz-Bakar"

Maškarano oktansko ludilo "Pariz-Bakar" već se drugi put odgađa

Organizatori u nas najstarije, ali zasigurno i “najluđe” oktanske manifestacije  – Maškaranog rallya Pariz – Bakar, Autoklub “Rijeka”, ove godine nemaju, za sada, previše  sreće. Sada se uzdaju u narodnu “treća sreća” !? Drugi su puta odgodili održavanje 21. izdanja  prateće manifestacije Riječkog karnevala. Razlog su vremenske neprilike i najava novog “vikend vala” sibirske zime, snijega, leda, bure” i tko zna čega sve ne na -7 i manje stupnjeva Celzijusa.  Ovogodišnje događanje, prema informaciji organizatora i planu sa glavnim pokroviteljem Turističkom zajednicom grada Rijeke održati će se  u subotu 18. veljače za kada je odgođena ( prvi puta ove godine ) i riječka Dječja karnevalska povorka. Tako će rally uz smrznutu dječicu „upasti“ u završni prebukirani karnevalski riječki vikend.
21. Maškarani rally Pariz – Bakar svi se nadaju konačno će ugledati svjetlo dana vjeruje se na suncem obasjanom Kvarneru u  subotu 18. veljače 2012. godine uz nepromijenjenu satnicu planiranu za ovu godinu.

Novi termin skradskog skijeringa je 18. veljače

Novi termin skradskog skijeringa je 18. veljače

Još jedan otkaz oktanskog događanja. Ekstremno loši vremenski uvjeti uzrokom su odgode planiranog  prvog ovogodišnjeg natjecanja u skijeringu Otvorenog prvenstva Ravne Gore “GO-KO 2012.” čiji je nositelj Autoklub “Ravna Gora”, a trebalo se održati u subotu 11. veljače na stazi „Hribac – Hlevci“ nadomak Skrada  na dionici Ravna Gora – Skrad. Novi termin utvrđen je za subotu 18. veljače.

Oktanci očito imaju velikih poteškoća sa novonastalim “ledenim dobom” na Kvarneru i u Gorskom kotaru. Odgađanje je postalo svojevrsna – fora. Samo da tako ne bude kad okopni, zatopli i poveća se PDV, kada padnu maske, a stignu ledene poplave!!?