Nenad Šipek najbrži motocrossist 2010. godine; foto:Borna Vincek

Najbrži motocrossist 2010. godine - Nenad Šipek;foto:Borna Vincek

U najsnažnijoj “Open” klasi prvenstva Hrvatske u motocrossu, u konkurenciji među 14 vozača, nakon deset utrka i s gotovo apsolutnim učinkom sezonu je zaokružio “leteći Zagorec” Nenad Šipek (MŠD Zabok), koji je drugoplasiranom Danijelu božiću (MCK KIA Božić) pobjegao za 35 bodova. Sjajan ukupni rezultat ostvario je mladi žminjski motocrossist Igor Fonović (EMK Buzet) koji je unatoč izostanku s prve utrke sezone u Požegi do kraja uspio prikupiti 334 boda te sa samo bodom prednosti ispred Ivice Hukmana (MCK TRP Marović) okončao sezonu kao trećeplasirani.

U klasi MX-2 najuspješniji je Marko Leljak (MCK KIA Božić) s 427 bodova, ispred Mateja Jaroša (MK Požega promet) s 410 i Marka Tumbrija (MCK Jaska) s 390. U klasi MX85J, odnosno junior do 85 ccm, u konkurenciji među 20 vozača najbolji je bio Luka Križnik (MCK KIA Božić) koji je s 467, odnosno 6 bodova prednosti pobjegao Mihaelu Kelneriću (MŠD Zabok) s kojim se tijekom sezone često izmjenjivao na pobjedničkom postolju. Trećeplasirani u klasi je Aleksandar Stanković (MK Karas Team) s 379 prikupljenih bodova.
Luka Crnković (MCK KIA Božić) pobjednik je klase MX65J ispred Edina Halilovića (MCK TRP Marović) i Maxa heredića (MCK Jaska). U najmanjoj klasi MX50J, u konkurenciji šest natjecatelja, neuhvatljiv s velikim bodovnim odmakom je Mihael Bezuh (MCK Petrinja), koji je svojem imenjaku, Mihaelu Golecu (MCK Nova Rača), unatoč brojnim pobjedama u drugom dijelu sezone pobjegao za čak 57 bodova. Sigurno treće mjesto s također velikim odmakom od drugog, ali i četvrtoplasiranog, osigurao je Tomi Šaško (MK Tomimoto Tim Zagreb) s 295 osvojenih bodova.
U najmasovnijoj klasi KUP250 koja je ove sezone brojila 51 natjecatelja najuvjerljiviji je bio Karlo Lešković (MŠD Zabok) koji se na najvišu stepenicu ukupnog poredka popeo iznad drugoplasiranog Adriana Rizztellia (MCK Petrinja) i Darka Puljića (MCK Kuna).
KUP650 pripao je jurici Ceboviću (MCK Kia Božić) ispred Marka Jambrišaka (MCK 97) i Tihomira Kotarskog (MK Zlatar Bistrica).

Među ženama najuspješnija je bila Vodnjanka Marina Banković (MKK Calderiva) s ukupno osvojenih 387 bodova. Osim dvije propuštene utrke,jednog trećeg i jednog drugog mjesta, Marina se u ostalim utrkama redovito penjala na najvišu stepenicu te na koncu slavila ispred drugoplasirane Danijele Janković (MCK TRP Marović) te trećeplasirane, vlastite sestre Monice Banković (MKK Calderiva). Mateja Grgačić (MK Racer) sezonu okončala na posljednjem u klasi, četvrtom mjestu.