Četvrtom „Nagradom Grada Zagreba 2017.“ u subotu 14. i nedjelju 15. listopada zaključit će se ovogodišnja natjecateljska sezona kartinga u Hrvatskoj. Domaćin i organizator međunarodne utrke na stazi Kartodroma „Špansko“ u srcu Zagreba je Zagrebački automobilistički savez. Prije godinu dana objelodanjena je vijest da se na ovoj jedinoj zagrebačkoj, urbanoj i jednoj od rijetkih, a najstarijoj u nas karting stazi, više neće voziti karting, ipak se uspjelo zahvaljujući podršci gradonačelnika i Grada Zagreba.

Nastup je prijavilo ukupno 43 vozačice i vozača iz Hrvatske i Slovenije, a domaći sudionici raspoređeni u osam klasa stižu iz 14 klubova.

LISTA PRIJAVA

Ovim će se natjecanjem, šestim ove godine, zaključiti sezona Prvenstva Hrvatske. Poznati su svi prvaci, ali ipak svaki bod bit će presudan u popunjavanju drugih i trećih pozicija pobjedničkih postolja završnice državnog prvenstva. S olakšanjem će voziti tek većina sigurnih prvaka koji stižu na utrku: Leon Zelenko (KK Koprivnica), Jan Pokos (AKK Zanatlija), Dario Ćućić (KK Rijeka), Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica), ,te Marko Kranjčec i Nikola Samaržija iz AMKK Cobra Virovitica, klub koji je u završnici sezone već osigurao naslov ekipnog prvaka. Izostat će tek jedan od prvaka Adrien Mesec (AK RI autosport). Posebno zanimljiv bit će nastup desetak mladih nada hrvatskog kartinga koji će nastupiti u klasi „Baby kart“ koja je ove godine doživjela pravi „boom“ zahvaljujući angažmanu Hrvatskog auto i karting saveza, odnosno Odbora za karting sport, ali i cjelogodišnjem obrazovnom sustavu novih vozača u organizaciji ZAS-a.

Tehničko izvođenje manifestacije u Španskom povjereno je Autoklubu Ina Delta i Zboru sudaca ZAS-a, a subotnji program namijenjen Prvenstvu Sjeverne lige HAKS-a počinje u 7,30 sati verifikacijom i tehničkim prijemom.Službeni treninzi kreću u 9, a treninzi s mjerenjem vremena za startne pozicije u 10,30 sati. Prvi „set“ utrka starta u 12,30, a drugi u 14 sati, dok će se pobjednicima priznanja uručiti u 15,50 sati.

U nedjelju se za PH vozači okupljaju od 7,30 sati, treninzi počinju u 9, a prva bodovna utrka u 13,10 sati. Nagrade najuspješnijima uručit će se u 17 sati.