Luka Grobenski

Četri kruga otkazale su mu kočnice, no ipak je uspio završiti utrku na 23. mjestu - Luka Grobenski

Luka Grobenski nastupio je proteklog vikenda na prvoj karting utrci talijanskog nacionalnog prvenstva u klasi Easykart 100 i uz veliku muku uspio završio utrku na 23. mjestu. Što se dogodilo?
Za mladog pulskog asa počelo je odlično. Toplo vrijeme privuklo je mnoštvo gledatelja na stazu Castelletto di Branduzzo, a Luka je na predzadnjem subotnjem treningu ostvario najbrže teoretsko vrijeme staze od 52.15 sek., što mu je jamčilo borbu za postolje u nedjeljnoj utrci.
Nažalost, promjena vremena i tlaka zraka uz jak vjetar rezultirali su lošim radom karburatora na nedjeljnim kvalifikacijskim treninzima. Luka je odvezao krug čak sekundu sporije, pa je u finalnu utrku ušao s dvadeset i četvrte pozicije. Usprkos tome, Luka je dobro startao te se probijajući kroz utrku ubrzo našao na dvanaestoj poziciji.

Luka Grobenski

Vrijeme koje je jamčilo borbu za postolje - Lukin rezultat subotnjeg treninga

– Tada se dogodilo nešto za što sam bila uvjerena da se može naći samo u holivudskim filmovima, ispričala nam je sestra mladog asa, Petra Grobenski. “Kočnice su počele popuštati te su četiri kruga prije kraja utrke potpuno otkazale! Poznavajući Luku, nije mi bilo nevjerojatno što ni u jednom trenutku nije mislio odustati. Dapače, započeo je dramatičnu borbu pred očima brojnih navijača, svog tima i sportskih menađera Red Bulla. Nitko, ali nitko osim Luke nije znao što se događa “tamo dolje”. Mahnito je branio pozicije i velikom brzinom izlazio iz trkaće putanje.”
Najveće iznenađenje za gledatelje “triler” utrke Luka je napravio prilikom prolaska ciljne crte.

Luka Grobenski

Mladi as osobno sudjeluje u pripremama i popravcima svog kartinga

– Krećem se brzinom od preko 100 km/h i jurim prema boksu, gdje svi usporavaju, i pomislim: pa ja ne mogu stati! Snašao sam se u posljednji trenutak i smanjio brzinu na način da sam zavrtio karting kao da tom piruetom slavim pobjedu. Naravno, to nije bilo dovoljno da bi se karting zaustavio pa sam svoje nove tenisice “ulaštio” na prednjim kotačima, kazao nam je Luka.

Luka Grobenski

Lukine nove tenisice nakon uspješnog zaustavljanja kartinga

Sljedeća utrka na rasporedu je 11. ožujka u Sieni.

REZULTATI