Tedy Bašić (CRO) - Bike E Motor

Uspješno podešen motocikl i dobra vremena daju optimizam za nastup u Brnu – Tedy Bašić

Mladi hrvatski motociklistički as Tedy Bašić posljednja dva tjedna proveo je radno, pripremajući se na stazama u Misanu i Brnu za nastup u europskoj Superstock 600 konkurenciji ovaj vikend.
– Testiranje na stazi u Misanu prošlo je odlično, iako nismo imali puno vremena. Vozio sam svega dva dana po dva polusatna izlaza na stazu. Usprkos tomu, vozio sam sekundu bolje nego na ranijem nastupu i ono najvažnije – uspjeli smo podesiti motocikl te riješiti sve probleme koji su nas pratili na dosadašnjim utrkama europskog prvenstva, tvrdi Bašić.

Tedy Bašić - Bike e Motor

Riješeni problemi z amortizacijom – Tedyev box u Brnu

Njegov tim mučili su problemi s amortizacijom, obzirom da Tedy ima prilično neobičan stil vožnje, odnosno položaj na motociklu kojeg jednim dijelom uzrokuje njegova visina. Upravo time su se Ohlinsovi stručnjaci pozabavili na zahtjevnoj talijanskoj stazi. U Brno, gdje se ovaj vikend održava svjetsko Superbike i Superstock prvenstvo, Tedy je stigao početkom tjedna kako bi dobro upoznao stazu.

Tedy Bašić - Bike e Motor

U Misanu za sekundu brži, u Brnu oldična vremena već nakon nekoliko izlaza

– Pista mi se jako svidjela, iako smo dva dana vozili po kiši. Imao sam svega tri izlaza po 20 minu po suhom vremenu, no vremena su bila vrlo dobra, stoga se s pravom nadamo dobrom rezultatu i ljepom vremenu, kazao je Tedy otkrivši kako bi se zadovoljio plasmanom među prvih 7 vozača.

Tedy Bašić - Bike e Motor

Iako priželjkuje suho vrijeme, kišni uvjeti mu dokazano “leže”

Iako do kraja sezone ima još nekoliko utrka, za Tedya su počele pristizati ponude s nekoliko strana. O kojim je konkretno momčadima riječ još je rano govoriti, no činjenica je da naš jedini motociklist koji aktivno nastupa u dva iznimno zahtjevna natjecanja vidljivo napreduje iz utrke u utrku i skuplja zlatavrijedno iskustvo.