Moto klub Istra Poreč

U Puli snage odmjerilo 35 supermoto natjecatelja - "4. nagrada Istre 2012." (Foto:B.Ritoša)

Nakon nedavno odlično organizirane utrke na porečkom parkiralištu Žatika, članovi moto kluba Istra Poreč minulog su vikenda ponovo zavrnuli rukave i priredili međunarodno supermoto i skuter natjecanje na jednoj od najljepših staza u široj okolici – pulskom Green gardenu, koji je za potrebe moto utrke produžen na neizostavni zemljani, tzv. prljavi dio koji prije povratka na asfalt završava atraktivnim skokom. Nakon subotnjih slobodnih treninga, u nedjelju je na stazu izašlo 35 motociklista podijeljenih u klase “open”, “amateri” i “skuter”, s bodovanjem za prvenstvo Slovenije, Hrvatske i kup HMS-a. Ujedno je utrka bila pozivnog karaktera za međunarodno prvenstvo. Vrijeme nije išlo na ruku organizatorima, kiša je prijetila cijeli dan, no usprkos svemu vožnje su uspješno održane, iako pred malobrojnom publikom.

Moto klub Istra Poreč

Start klase Open

Najzanimljivija utrka bila je ona “open” klase za međunarodno bodovanje. Na čelu “karavane” od 16 vozača uvjerljivi su bili Slovenci Rok Mihelčić i Žan Modic, obojica vrlo uspješna u europskim natjecanjima. Najbrži hrvatski vozač bio je četvrtoplasirani Dejan Opet, višestruki prvak Hrvatske. O njegovom sjajnom nastupu svjedoči tablica rezultata na kojoj se nalazi ispred sjajnog talijanskog vozača Mattea Medizze, dvostrukog ukupnog pobjednika porečke utrke.

Moto klub Istra Poreč

Očekivano najbrži hrvatski predstavnik - Dejan Opet

U konkurenciji klase “open” prvenstva Hrvatske, iza Opeta u cilj je ušao Saša Matušić (MCK Kvarner) i Tihomir Kotarski (MK Zlatar Bistrica). Porečan Josip Rajković (MK Istra Poreč) nakon “fighta” s iskusnijim Kotarskim izvukao je deblji kraj i morao se zadovoljiti s pomalo neslavnim četvrtim mjestom.

MK Istra Poreč

Najbrži "amater" - Gordan Bosanac (MK Istra Poreč)

Da Porečani ne odu kući bez najsjajnijeg pehara pobrinuo se Gordan Bosanac, član moto kluba Istra Poreč i jedan od organizatora utrke. U konkurenciji deset vozača bio je brži od Dragutina Mudrinića (MCK Kvarner) i svog klupskog kolege Vilima Beletića.

MK Istra Poreč

Malobrojni ali borbeni skuteraši

Uz supermotaše, za bodove su se borili i vozači skutera podijeljeni u tri klase. U klasi “skuter 70” najbrži je bio Igor Špoljarić (OTMK Karlovac) ispred domaćina Matea Topića (MK Istra Poreč) i svog klupskog kolege Danijela Turkovića. Danijel Lončarević bio je najbrži u “skuter open”, ušavši u cilj ispred Ivana Poljičanina i Daria Dumančića. U najmanjoj klasi “skuter junior” ponovo je jedini predstavnik, ujedno i najmlađi vozač, bio Borna Garbac.

Moto klub Istra Poreč

Zajednička fotografija

Utrkom u Puli okončan je ovogodišnji supermoto program u istarskoj županiji. Moto klub Istra Poreč s dvije organizirane utrke očuvao je prvenstvo recesijom pogođene discipline, i posve je sigurno da, uz enduro, Istra postaje i prava međunarodna supermoto destinacija.
– Najvažnije je da je utrka prošla u najboljem redu i zbog toga smo zadovoljni. Nažalost, promjenjivo vrijeme nije nam išlo na ruku, što je za posljedicu imalo izostanak publike, no sretni smo što interes za supermoto konstantno raste među vozačima, što se naročito primjećuje u klasi “amater” pogodnoj za početnike. Ova atraktivna disciplina nedavno je pala na najniže grane, a otkad smo se mi uključili u organizaciju te dosad održali četiri utrke, ponovo je zaživjela, stoga ćemo nastojati dogodine podići je na još višu razinu, kazao nam je nakon utrke predsjednik kluba organizatora Jadranko Dika.

Do kraja prvenstva ostaje još jedna utrka, a održat će se u Novoj Rači 20. svibnja.