Pozivna supermoto utrka

Utrka će se održati na parkiralištu sportske dvorane Žatika

Poreč uz Buzet sasvim sigurno zaslužuje status grada oktanskih sportova. Osim brojnih automobilskih utrka različitih disciplina koje se tradicionalno održavaju na Poreštini, ovaj će vikend na parkiralištu sportske dvorane Žatika dobiti i dvodnevnu motociklističku utrku s bodovanjem za prvenstvo Hrvatske, pod nazivom “1. Velika nagrada Poreča”. Riječ je o supermotu, disciplini koju je gotovo dotukla ekonomska kriza, a koju u život, bar što se našeg poluotoka tiče, vraća novosnovani moto klub “Istra Poreč” koji broji dvadesetak članova.

1.Velika nagrada Poreča 2011.

Na utrci se očekuje velik broj vozača

– Ideja o utrci nastala je zbog želje da Istra ima svoje natjecanje u državnom prvenstvu te kako bi mlade potaknuli da se uključe u ovaj uzbudljiv sport. U travnju smo, u partnerstvu s AK Skok racing, organizirali pozivno natjecanje u sklopu porečkog motorshowa i isto je polučilo uspjeh dobivši pohvale od vozača i publike, stoga smo se sada odlučili na zasebnu manifestaciju s bodovanjem za državno prvenstvo, kazao nam je tajnik kluba Vedran Cvek dodavši kako rade na dovođenju međunarodnog Alpe Adria prvenstva već dogodine.

1. velika nagrada Poreča - Supermoto

Nastupit će vozači skutera te Vespisti

Posjetitelje očekuju uzbudljive supermoto vožnje najboljih vozača Hrvatske i susjednih zemalja, među kojima se posebno ističe Dejan Opet, višestruki prvak Hrvatske, zatim Jurica Cebović, Antonio Kossi, Luka Matušić i drugi. Iako nisu potvrđeni, najavljeni su i vrhunski slovenski motociklisti s iskustvom u svjetskom supermoto prvenstvu. S njima će snage odmjeriti i nekolicina istarskih vozača. Najviše se očekuje od najbolje rangiranog Josipa Rajkovića (EMK Buzet), prvaka Hrvatske iz 2007. godine i trenutno drugog u poretku aktualnog prvenstva, no sasvim sigurno će se sa zanimanjem pratiti nastupi Porečana Viliama Krizmana, Vilima Beletića, Igora Voštena te Gordana Bosanca koji je ujedno i konfigurirao stazu okarakteriziranu kao brzu s vrlo atraktivnim “prljavim dijelom”.

1.Velika nagrada Poreča 2011.

Uvijek atraktivan za gledatelje - "prljavi" dio staze

Osim supermoto utrka koje će se klasno bodovati za HMS kup i Open, natjecat će se i 15-ak skuteraša iz Hrvatske i Slovenije. Također, svoje ljepotice, ali i vozačko umijeće pokazati će istarski Vespisti te freestyleri koji će u pauzama zabavljati publiku.

1.Velika nagrada Poreča 2011.

Ništa bez freestylera

Organizator se pobrinuo i da mladi nelicencirani vozači dobiju priliku za bavljenje ovim sportom.

– U suglasnosti sa savezom, omogućit ćemo nastupe amatera u supermoto i skuter disciplinama pomoću jednodnevne promotivne licence. Nije potrebno niti klupsko članstvo, već jedino vozačka dozvola, zaštitna oprema i adekvatan motocikl, tvrdi Cvek.