2.VELIKA NAGRADA POREČA 2012

Uzbudljiva supermoto nadmetanja na porečkoj Žatiki

Matteo Medizza ponovio je prošlogodišnji uspjeh i zasluženo slavio pobjede u obje vožnje supermoto utrke koja se proteklog vikenda pod nazivom “2. velika nagrada Poreča” održala na porečkom parkiralištu Žatika. Mladi ali vrlo iskusni Talijan nastupio je u najsnažnijoj klasi “open” prvenstva Alpe Adria, u kojoj je bio brži od Slovenaca Žana Modica i Roka Mihelčiča. Najbrži domaći predstavnik u konkurenciji 14 vozača bio je višestruki prvak Hrvatske Dejan Opet, koji je u međunarodnoj konkurenciji stigao najdalje do petog mjesta, dok je u bodovnom poretku državnog prvenstva upisao dvije pobjede, ispred Tihomira Kotarskog  i Saše Matušića.

2.VELIKA NAGRADA POREČA 2012

Najbrži hrvatski vozač - Dejan Opet

Unatoč silnom trudu mladog ali vrlo vrijednog i upornog kluba “MK Istra Poreč” da prošlogodišnji spektakl podignu na još višu razinu, kiša na nedjeljnom treningu ih je omela u toj nakani. Gledatelja je bilo manje nego lani, no centralna tribina i prostor oko ograda bili su puni usprkos lošoj vremenskoj prognozi. Zbog učestalih padova vozača na skliskom zemljanom dijelu, organizatori su bili primorani zatvoriti atraktivni dodatak 600-ak metara dugoj stazi, na žalost natjecatelja s motocross iskustvom. Nebo se kasnije smilovalo i obje vožnje bile su lišene padalina.

2. Velika nagrada Poreča 2012. - Supermoto

Najbolji "amateri"

Vrlo zanimljivu utrku ponudili su natjecatelji klase “amater”, koja okuplja početnike i nelicencirane vozače. U najbrojnijoj konkurenciji od 19 vozača slavio je porečki motociklist Igor Vošten, član kluba organizatora. Slabiju prvu vožnju, u kojoj je pak slavio talentirani pazinski motocrossist Igor Fonović, Vošten je nadoknadio sjajnim nastupom u drugoj, i s ukupno 43 prikupljena boda slavio ispred klupskog kolege Vilima Beletića, dok se Fonović morao zadovoljiti trećim mjestom.

2. Velika nagrada Poreča 2012 - Supermoto i SKuteri

Start skuteraša

Tradicionalno uz supermotaše, za bodove prvenstva Hrvatske borili su se i vozači skutera. Bilo ih je svega devet, a još i podijeljeni u tri klase. U kategoriji do 70 kubičnih centimetara prošlogodišnju pobjedu ponovio je Porečan Denis Starčić, koji je u prvoj vožnji bio drugi, ušavši u cilj iza Matea Topića (oba članovi MK Istra Poreč), dok je u drugoj vožnji pobijedio i bodovno ga pretekao. Treći ukupno završio je karlovački vozač Danijel Turković. U snažnijoj “open” klasi s obje pobjede slavio je Luka Sadrić ispred Ivana Poljičanina i Danijela Lončarevića. Jedini junior na utrci bio je dvanaestogodišnji Borna Garbac.

2. Velika nagrada Poreča - supermoto i skuter utrka

Najmlađi sudionik - dvanaestogodišnji Borna Garbac

Sljedeća supermoto i skuter utrka u istom organizacijskom sastavu održat će se 5. i 6. svibnja na pulskom kartingdromu  Green garden, gdje će se vozači ove atraktivne motociklističke discipline boriti za bodove prvenstva Hrvatske, prvenstva Slovenije, a održat će se i pozivno međunarodno natjecanje.

REZULTATI