Pozivna  supermoto utrka

Na pozivnoj supermoto utrci nastupilo 16 vozača

Dejan Opet (MK Formula R) pobjednik je pozivne supermoto utrke održane posljednjeg dana porečkog motorshowa. Na kružnoj stazi dugačkoj 650 metara sa zasebnim prljavim dijelom održane su dvije utrke po 18 krugova, a 16-orica motociklista priredila su mnogobrojnoj publici pravi moto-spektakl. Najtrofejniji hrvatski supermotist u prvoj je vožnji čak dvaput „poljubio pod“, no na koncu prve vožnje domogao se drugog mjesta, iza Jurice Cebovića (MKC KIA Božić). U drugoj vožnji je dominirao dok je Cebović griješio te na koncu – trijumfirao.

3. Motorshow Poreč

Nakon dvostrukog pada do pobjede - Dejan Opet (Formula R)

-Malo nepažnje bilo je dovoljno da dvaput prokližem. Kasnije je sve išlo kao podmazano i na kraju sam pobijedio najvećeg konkurenta. Što se tiče ostalih vozača vidi se da ima puno izvrsnih vozača među njima, no nedostaje im iskustva koje se steknu kroz utrke.  Zaista, šteta da je supermoto zapostavljena disciplina u Hrvatskoj, jer kako se vidi, pored nekih vozača koje ja znam i ovih danas moglo bi se napraviti zaista zanimljivo prvenstvo, rekao je pobjednik Dean Opet nakon utrke, nadodavši kao bi se upravo ovakvim okupljanjima moglo ponovno mnoge zainteresirati da se počnu baviti supermotom.

3. Motorshow Poreč 2011.

Odličan nastup, no pobjeda izostala - Jurica Cebović (KIA Božić)

Pun riječi hvale na inicijativu organizatora da organizira takvu utrku u smislu popularizacije imao je i drugoplasirani.

-Izvrsno organizirana utrka. Puno bolje nego neke prvenstva Hrvatske. Mišljenja sam da je organizator napravio veliki iskorak i da sljedeće godine, ako ustraje, imat će veći broj poznatih supermoto vozača jer je nivo današnje organizacije prava reklama. U Hrvatskoj ima bar tridesetak izvrsnih vozača koji samo čekaju da sve skupa ponovno zaživi, a takve manifestacije poput današnje pravi su put k tome. Što se tiče same utrke tu je bilo prisutno mnogo vozača sa svjetlom budućnosti u moto sportu, a kada je riječ o pobjedniku, za bolje poznavatelje supermota to i nije neko iznenađenje te mu na tome čestitam, izjavo je Cebović.  Trećeplasirani u utrci bio je domaćin Josip Rajković.

M.P.