Supercross Šaini

Borba za pobjedu u najjačoj klasi - Jurica Marović i Igor Fonović

Zvukovi motocross motora, brzina, smjeli skokovi bez kompromisa na dobro osmišljenoj supercross stazi, zatim malo ali odabrano društvo BMX vozača sa svojim “Dirt Jump showom” te brojni popratni sadržaji, činili su minule nedjelje bogati cjelodnevni program za posjetitelje Extereme festa u Šainima kod Žminja.

Show za publiku - MTB vozači

Centralni događaj bile su supercross i hard enduro utrke gdje se tridesetak natjecatelja ,uglavnom istarski vozača ,starih znanaca i znalaca borilo za prestiž. Nekako najviše uzdaha oduševljenja mamila je sedmorka u A ligi supercrossa gdje je veliko rivalstvo Pazinjana Igora Fonovića i Jurice Marovića iz Zagreba začinilo i ovu manifestaciju. Na kraju nakon dvije utrke slavio je zagrebački predstavnik, dok si je treće mjesto odličnim nastupima priskrbio Danijel Šaina.

Atraktivni skokovi

Najbrojnija B-liga supercrossa pripala je Buzećanu Marku Bržendi koji se pokazao bržim od Borjana Španjola još jednog buzetskog predstavnika te Marka Starića iz Žminja kao trećeplasiranoga.Gumene i drvene prepreke te zahtjevnu rupu i neizbježan šumski dio kao dodatak imala je spomenuta staza za natjecatelje u hard enduru koju su obilježili buzetski predstavnici među kojima je stazu najbrže pokorio Mikele Krbavčić , dok je drugo mjesto pripalo Ivanu Matešiću, a treće Davidu Krajcaru.