8. 401 street race 2011.

Uvijek dobro posjećena utrka - 401 street race 2011.

Tradicionalno prvog vikenda u listopadu,  hrvatska sezona uličnog utrkivanja završit žminjskom manifestacijom, osmim “401 street raceom 2011.” Manifestacija započinje u subotu slobodnom noćnom vožnjom, a prve eliminacijske utrke vozit će se u nedjelju od 14 sati Žminjska ulična utrka ubrzanja, poznatija kao “401 street race”, ovaj će vikend, osmu godinu zaredom, okupiti “brze i žestoke” na državnoj cesti Žminj – Kanfanar.

8. 401 street race 2011.

Aktualni rekorder Žminja - Marin Buličić

U subotnjim večernjim satima održat će se tradicionalni “free run”, slobodne vožnje pod reflektorima u kojima potpuno besplatno mogu nastupiti svi vozači koji žele isprobati svoje i sposobnosti svog automobila. Uslijedit će zabavni program “InCider party & DJ Nikola z Kukurini”. Kvalifikacijske vožnje započinju sljedeći dan u 11.30, a prva utrka najavljena je za 13.30. Cjelokupna manifestacija trajat će do sumraka.Osim utrke ubrzanja, održat će se “DB cup”, natjecanje u jačini audio sustava i “street style”, natjecanje u estetskom dotjerivanju automobila.

8. 401 street race 2011.

Održat će se natjecanje u decibelima...

8. 401 street race 2011.

...i u street styleu

Kao atrakcija za publiku najavljeni su traktoristi koji će upregnuti svojih 30-ak “konja”, a snagu svojih ljubimca demonstrirati će i nekoliko motociklista. Za zabavu gledatelja dodatno će se pobrinuti “freestyle” kaskaderi, “burn out” fanatici te vozači golemih šlepera koji će se međusobno nadmetati.

8. 401 street race 2011.

Neizostavna utrka šlepera

Podsjećamo, na prošlogodišnjoj utrci u zanimljivim eliminacijskim dvobojima nastupilo je 46 natjecatelja podijeljenih u sedam vremenskih klasa. Među njima najbrži je bio Trogiranin Marin Buličić koji 401 metar dugu stazu “protutnjio” za impresivnih 10.598 sekundi i zasluženo odnio pobjedu. Njegova Opel Calibra ispod poklopca motora krije stroj koji razvija impresivnih 650 konjskih snaga.

401 street race Žminj 2011

Burnout competition

Žminjski “401 street race” jedna je od najvećih manifestacija ove vrste u Hrvatskoj, a sasvim sigurno, sudeći prema tradicionalno dobrom odazivu vozača i publike, spada i među najpopularnija oktanska zbivanja. Prvi put je organizirana 2004. godine na cesti Žminj-Pazin, ispred Fiatovog prodajnog salona, i otad se redovito održava u organizaciji udruge Ulična utrka Žminj. Manifestacija je i memorijalnog tipa u čast Ivana Peteha, ljubitelja street racea i prijatelja organizatora, koji je 2005. godine poginuo u prometnoj nesreći.

401 street race Žminj 2011

Traktor racing

Ulaz na subotnji “free fun” besplatan je za posjetitelje i sve one koji se žele okušati u popularnoj disciplini, dok se u nedjelju ulaznica naplaćuje 30 kuna po osobi, a svaka ulaznica ulazi u bubanji i pruža priliku posjetiteljima da osvoje vrijedne nagrade.

 

Više informacija o prijavama i pravilima dostupno je na službenoj internet stranici www.401streetrace.com.