8. 401 street race 2011.

Tradicionalno dobro posjećena utrka – 401 street race Žminj

Tradicionalno prvog vikenda u listopadu, hrvatska sezona uličnog utrkivanja završit će u Istri,  na državnoj cesti Žminj – Kanfanar, gdje će se održati deveti po redu “401 street race 2011.”. Za razliku od ranijih godina, noćnih slobodnih vožnji u subotu više neće biti, a zamijenit će ih noćna utrka uz simboličnu startninu, dok je za najbrže organizator osigurao pehare. Uslijedit će zabavni program uz DJ party uz Nikolu z Kukurini i Alena Vitasovića. Kvalifikacijske vožnje započinju sljedeći dan u jutarnjim satima, a prve utrke startaju u podne. Cjelokupna manifestacija trajat će do sumraka.

Bogat program dodatno će zagrijati sexy car wash

Bogat program dodatno će zagrijati sexy car wash

Osim utrke ubrzanja, održat će se “SPL” natjecanje (sound pressure level) u jačini audio sustava i “street style”, natjecanje u estetskom dotjerivanju automobila. Organizacija ova dva neizostavna tuning  natjecanja prepuštena je auto klubu Tuning Istra koji je u istima iznimno uspješan, stoga se očekuje uzbudljiv sadržaj. Kao atrakcija za publiku najavljeni su oldtimeri i “sexy carwash”, na stazu će izaći veći broj motociklista nego ranijih godina, mađarski “freestyle” kaskaderi te vozači golemih šlepera koji će se međusobno nadmetati. Dakako, neće izostati niti tradicionalno natjecanje u paljenju guma, tzv. “burn out”.

Neizostavna utrka šlepera

Neizostavna utrka šlepera

Podsjećamo, na prošlogodišnjoj utrci pred nekoliko tisuća posjetitelja pobijedio je Edvard Galić za upravljačem monstruoznog Chevrolet Malibua od 1000 KS, koji je u prvoj je vožnji skinuo rekord staze, oborivši pritom i vlastiti rekord. Za prijeći 401 metar dugu stazu bilo mu je potrebno tek 9.991 sekundi. Ukupno je bilo četrdesetak hrvatskih i slovenskih “street racera”, a sličan odaziv očekuje se i ove godine.

401 Street race Žminj 2011.

Rekorder staze – Edvard Galić

Žminjski “401 street race” jedna je od najvećih manifestacija ove vrste u Hrvatskoj, a sasvim sigurno, sudeći prema tradicionalno dobrom odazivu vozača i publike, spada i među najpopularnija oktanska zbivanja. Prvi put je organizirana 2004. godine na cesti Žminj-Pazin, ispred Fiatovog prodajnog salona, i otad se redovito održava u organizaciji udruge Ulična utrka Žminj.

Uz style, održat će se i SPL natjecanje u glasnoći audio sustava

Uz style, održat će se i SPL natjecanje u glasnoći audio sustava

Ulaznica za nedjeljnu manifestaciju košta 35 kuna po osobi i automatski ulazi u bubanj pružajući priliku posjetiteljima da osvoje vrijedne nagrade. Više informacija o prijavama i pravilima dostupno je na službenoj internet stranici www.401streetrace.com.