Odbor za auto sportove Hrvatskog auto i karting saveza raspisao je prije dvije godine prvi put HAKS Kup A10- Utrke ubrzanja. Street race tako je postala redovna disciplina hrvatskog automobilističkog sporta, uokvirena u sportska i tehnička pravila HAKS-a. Pred nama je treća sezona koja objedinjava niz manifestacija, uglavnom međunarodnih, od kojih se neke voze i izvan Hrvatske u okviru regionalnog kupa.Predviđena su tako natjecanja u Mostaru i Sarajevu (BiH), Slovenj Gradecu (Slovenija), na Grobniku, a pred nama je vikend uzbuđenja u Osijeku.

Točnije, u na prostorima Sportsko-poslovne zračne luke Čepin nadomak Osijeka domicilni Autoklub „Slavonija“ domaćin je i organizator „Osijek Street race show 2017.“ za kojeg se očekuje da će 27. i 28. svibnja okupiti više od 150 sudionika, a uz vožnju stazom dugom 402,336 metara pistom osječke zračne luke predviđen je i bogat dvodnevni prateći program.

Manifestacija je upisana u međunarodni kalendar kao FIA Zone event, a uz bodovanje HAKS Kupa boduje se i Šampionat Bosne i Hercegovine.

Subotnji program počinje u 8 sati verifikacijom sudionika i tehničkim prijamom vozila, da bi već od 8,30 krenule kvalifikacijske vožnje. Od 13 do 18,30 sati bodovne su vožnje nakon kojih je i dodjela nagrada. Sutradan u nedjelju verifikacija i tehnički traju od 8 do 10 sati, a istovremeno traju i kvalifikacije. U 12,50 kreću bodovne vožnje, a dodjela priznanja drugog bodovnog dana je u 19,15 sati.