Izložba natjecateljskih automobila u sklopu promocije portala RI autosport

Poslije niza pobjeda na stazama što su ih ostvarili članovi riječkog Autokluba “RI autosport” , najnoviju pobjedu, radnu za stolom, pred kompjuterom  ostvarili su njihovi kolege. Novi projekt Autokluba “RI autosport” – prvi riječki autosport portal pod istoimenim imenom “RI autosport” i adresom www.riautosport.hr predstavljen je u riječkoj gradskoj vijećnici uz prisustvo brojnih gostiju iz miljea oktana, kao i brojnih suradnika s kojima uspješno surađuje i autoklub i novi medij. Autoklub “RI autosport” djeluje tri godine tijekom kojih je ostvario niz zapaženih programskih sadržaja u domeni automobilističkog i karting sporta, te inicira, pokreće  i realizira nove projekte.

Prezentacija programa u riječkoj gradskoj vjećnici (snimio I.N.)

Suvremenim oblikom “izdavaštva” i medijske prezentacije ovim se projektom želi prenijeti niz informacija i novosti u automobilističkom i karting sportu Rijeke, Primorsko-goranske županije, ali i cijele  Hrvatske, obzirom da je kvalitetan pristup istoga trenutno nedostatan. Kroz pisane prikaze i fotografije, te video uratke  širokom krugu ljubitelja oktanskih sportova prezentiraju se  djelatnosti, akcije i uspjesi ne samo riječkih i klubova Primorsko-goranske županije, već u cjelovitosti domaćeg auto i karting sporta unutar i izvan granica Hrvatske.
Posebnu pozornost pridavati će se praćenju  organizacije automobilističkih, ali i motociklističkih manifestacija na području cijele države.

Naglasak na radu s mladim kartingašima (snimio M.Krpan)

Osvrt na sportske uspjehe Autokluba “RI autosport” čiji su sportaši u tri natjecateljske sezone osvojili 37 prvih mjesta odnosno posebnih najviših priznanja HAKS-a bio je dio promocije portala upravo zato što ga pokreće jedan od najmlađih, a k tome i najuspješnijih  hrvatskih klubova. Samo ove godine među istima su dva naslova pojedinačnog pobjednika Međunarodnog prvenstva u rallyu,  osam prvih mjesta pojedinačno u Prvenstvu Hrvatske, naslov timskog prvaka i treći uzastopni naslov ekipnog prvaka u ocjenskom auto rallyu za što  slijedi i najviše priznanje HAKS-a “Zlatna plaketa”. S ponosom su istaknuti u pojedinačnim naslovima Igor Črnac, Luisa Božičević, Ingrid Kasap, Mario Jurišić i Goran Crnković, te u doprinosu ekipnom i timskim naslovima Vlado Božičević, Helena Božičević i Iva Bukvić.

Dvoje sportaša, ujedno najuspješniji bračni par Hrvatske u automobilističkim sportovima posljednja dva desetljeća Luisa i Vlado Božičević dobitnici su svako za sebe najvišeg priznanja Zlatnog trofeja HAKS-a za kontinuiran niz naslova prvaka, što im nije prvi puta. Klub je uspješan i na organizacijskom polju, pa tako već za 21. siječanj 2012. priuprema “3. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija”, a tu su još i državna prvenstvo OAR-a i kronometra, te sa suradnicima pokrenuta prva karting škola „Prelučka legenda“.

Ponajbolji  hrvatski automobilistički asovi i prvaci sudjelovali su u snimanju posebnog spota za potrebe promocije i najave novog portala, uređen je izlog u zgradi Poglavarstva na Korzu, tiskan promotivni letak u više tisuća primjeraka, a promociju je pratila izložba sportskih automobila ispred zgrade riječkog Poglavarstva. Promoviran je i prvi klupski kalendar za 2012. godinu. Novi portal www.riautosport.hr  ima  širu društvenu dimenziju, nije usko orijentiran na klupske već prvenstveno granske sportske interese i promidžbu uspjeha oktanskog sporta  uopće, čime se sadržajno upotpunjava domaća medijska scena.