Jurica Pavlic je dva puta osvojio zlatnu medalju u poljskoj ekstraligi. Foto: Rafal Paszek

Jurica Pavlic je dva puta osvojio zlatnu medalju u poljskoj ekstraligi. Foto: Rafal Paszek

Jurica Pavlic potpisao je ugovore za slijedeću sezonu sa poljskim klubom Unia Leszno te švedskim klubom Dackarna iz Malille. Jurica već četvrtu godinu zaredom vozi za Uniu Leszno, s kojim je dva puta osvojio zlatnu medalju u poljskoj ekstraligi – 2007. i 2010. godine. U sastavu neće biti većih promjena osim što odlazi Leigh Adams koji je ove sezone završio svoju speedway karijeru. Jurica više ne nastupa kao junior jer slijedeće godine navršava 22 godine, te će voziti na mjestu seniora. Ugovor sa Uniom Leszno potpisao je na dvije godine, a u ekipi se nalaze Jaroslaw Hampel, svjetski viceprvak, Janusz Kolodziej, dobitnik wild carda za slijedeću Grand Prix sezonu, te Damian Balinski, Troy Batchelor, Slawomir Musielak.

Dackarna Malilla prošle je godine osvojio treće mjesto u švedskoj elitnoj ligi. Vozači s kojima će Jurica nastupati u najjačoj švedskoj ligi su Andras Jonsson, Rune Holta, Fredrik Lindgren, Hans Andersen, Rafal Szombierski.

Speedway klub Unia objavio je datume utrke za slijedeću sezonu. Prva utrka održat će se 19. ožujka, a prije toga najavljeni su treninzi poljskih klubova te reprezentacija Danske. Sezona završava najvećim spektaklom: Speedway Grand Prix utrkom koja se održava 24. rujna. (Darija Pavlic)

Kalendar za 2011. godinu:

19.3. Liga Hrvatska – Češka
02.4. Državno prvenstvo pojedinaca HR-SLO
03.4. Liga Hrvatska – Slovačka
21.5. FIM U21 World Championship – qualification
02.7. Grand Prix Qualification – Race off
05.8. Državno prvenstvo U21 HR-SLO-H
06.8. Liga Hrvatska – Slovenija
24.9. Speedway Grand Prix