Tako mlad, a tako uspješan. Mladi 19-godišnji Samoborac Martin Kodrić još je jednom briljirao u međunarodnim utrkama. Ovog puta izvrsne vijesti stigle su iz Velike Britanije, sa staze Silverstone, gdje je održana treća ovogodišnja utrka Blancpain GT Series Endurance Cupa.

Naš Martin Kodrić ove se godine za volanom Lamborghini Huracan GT3, kao član Barwell Motorsport teama, upustio u nadmetanja s brojnom i rezultatima do sada uglavnom priznatom svjetskom konkurencijom. Uz njega na endurance utrkama nastupaju njegovi timski kolege Adrian Amstutz i Patrick Kujala. I već u trećem ovogodišnjem nastupu, poslije Francuske i Italije, stigli su do najvišeg postolja, pobjede u konkurenciji Pro-Am klase.

-Za nama je briljantan vikend. Znali smo da možemo, a u tome smo i uspjeli iako nije bilo nimalo jednmostavno.Upravo moja dionica bila je odlučujuća kada smo se probili sa 42. pozicije u ukupnom slijedu za više od desetak mjesta, sve do čelne pozicije klase, da bi moj timski kolega Patrick ciljem provezao naš automobil ukupno 20.mjestom, a prvim u Pro-Am klasi. To nam je prva, nadam se ne i posljednja pobjeda – kazao je Kodrić.

Nije mala stvar naći se u konkurenciji 55 timova, uspješno pilotirati tri sata i stići do postolja. Ova pobjeda dovela ih je do druge pozicije dajući im izvrsne izglede za nastavak sezone kada ih krajem lipnja očekuje nastup na francuskom Paul Ricardu, potom u srpnju dvije utrke u Belgiji i završnica kupa početkom listopada u Barceloni.

U međuvremenu, već ovih dana, Martin odlazi na jednu utrku u daleku Aziju, na Tajland.