Skijering Ravna gora

Pobjednici iz 2010. - Marko Cavor i Davor Fabijančić

U subotu, 11. veljače, dakako ukoliko vremenske prilike dozvole, auto klub “Ravna Gora” organizirat će prvo ovogodišnje natjecanje u skijeringu pod nazivom “GO-KO 2012.”. Utrka će se održavati na 1,360 metara dugoj stazi “Hribac – Hlevci” nedaleko od Skrada. Riječ je o prvoj od tri predviđena natjecanja koja će se bodovati za otvoreno prvenstvo Ravne Gore.
Skijering je uspješno održan prije dvije godine i okupio je pritom velik broj sudionika koji su se odreda, uz dakako natjecateljski duh, odlično zabavili u zimskim radostima. U ovoj sportskoj disciplini sudjeluju jedan vozač i skijaš “surfer” kojeg se vuče na konopu dugom od 7 do 8 metara. Tim mora u najkraćem roku savladati ledom i snijegom prekrivenu stazu dugu najviše dva kilometra. Vozila se dijele u klase prema obujmu agregata, ali i prema pogonu, dok se od ove godine u posebnoj klasi može nastupiti i s četverociklima. Nastup je moguć isključivo uz pogonske zimske gume bez pomagala poput lanaca i sl.

Prijave se primaju do petka 10. veljače u 24 sata, dok će na mjestu događaja kotizacija biti dvostruka.Tehnički prijem sudionika predviđen je od 8 do 9,30 sati u DVD Hribac, prvi trening na rasporedu je u 10,15 sati, slijedi svečano otvaranje manifestacije u 12,30 sati, a prva od dvije bodovne vožnje u 12,30. Druga vožnja na rasporedu je u 14,15 sati. Najuspješnijima priznanja će biti uručena u 17,45 sati u restoranu Breza u Ravnoj Gori. Sve dodatne informacije dostupne su od predstavnika organizatora: Alen Šporer 098 174 4181 ili Mladen Gecan 099 685 2812.