Skijering

Skijering će se održati u subotu 18. veljače na stazi Hribac – Hlevci

Prije dvije godine obnovljeno je zanimljivo i krajnje atraktivno okupljanje automobilista i skijaša na – snijegu. Poslije dugog niza godina entuzijazmom nekolicine sportskih automobilističkih zanesenjaka tada novog i mladog  auto kluba “Ravna Gora” organizirano je natjecanje u skijeringu, svojevremeno jednoj od disciplina redovnog državnog prvenstva rallya II kategorije.

Ukoliko to dozvole vremenske prilike auto klub “Ravna Gora” organizira, poslije odgode proteklog vikenda, u subotu 18. veljače  prvo ovogodišnje natjecanje u skijeringu Otvorenog prvenstva Ravne Gore “GO-KO 2012.”.

Subotnje natjecanje odvijati će se na stazi “Hribac – Hlevci” nadomak Skrada, a ista je na dionici Ravna Gora – Skrad. Dužina je 1.360 metara s prosječnim usponom 1,5 posto.

Snijega očito neće nedostajati, kao niti izuzetno niskih temperatura, a isto “u paketu” zbog sadašnjih polarnih uvjeta na ovim našim prostorima prije može biti opet – razlogom odgode.

Administrativni i tehnički prijem sudionika sa kompletnom opremom predviđen je od 8 do 9,30 sati u Vatrogasnom domu DVD Hribac, prvi trening je u 10,15 sati, svečano otvaranje manifestacije u 12,30 sati, a prva od dvije bodovne vožnje u 12,30 sati. Druga je na rasporedu u 14,15 sati. Najuspješnijima u ukupnom poretku i pet klasa, te nekoliko posebnih nagrada i priznanja  biti će uručena u 17,45 sati u restaurantu Breza u Ravnoj Gori. Prijave se primaju do petka 17. veljače u 24 sata, a uz dvostruku kotizaciju i neposredno na verifikaciji. Obzirom na specifičnost uvjeta za održavanje manifestacije poželjan je kontakt sa predstavnicima  organizatora ( Alen Šporer 098 174 4181 ili Mladen Gecan 099 685 2812).