Siniša Krainc najuspješniji automobilist Hrvatske u 2010. godini

Najuspješniji vozač 2010. godine - Siniša Krainc (AK Zrinski)

Hrvatski auto i karting savez na svojim je službenim stranicama objavio rezultate i službeni popis priznanja za najuspješnije hrvatske vozače i vozačice nagrade koja će im se svečano uručiti 29. siječnja u Vodicama. Ondje će biti dodijeljeni pehari za prva tri mjesta u svim klasama svake automobilističke discipline koja se bodovala za Prvenstvo Hrvatske, ali i niz posebnih priznanja.

Zahvaljujući sjajnim rezultatima na brdskim stazama Hrvatske, dvostrukom naslovu prvaka te prvim mjestom na međunarodnom regionalnom prvenstvu Hrvatske u dvije kategorije, mladi Riječanim Siniša Krainc najuspješniji je vozač u autosportu Hrvatske za 2010. godinu. Također, uz Buzećana Nina Adrejevića koji je ponovo dominirao u autoslalomu, Krainc je ujedno i najuspješniji junior, dok je najuspješnijom vozačicom proglašena Luisa Božićević za trostruki naslov u ocjenskom auto rallyu. Za ostvarenje vrhunskih rezultata i promociju hrvatskog autosporta nagradit će se “leteći Konavljanin” Niko Pulić.

U karting disciplini posebnih priznanja ima na pregršt. Nikola Belohradski najbolji je senior Hrvatske, Muhammad Pličanić najbolji junior, dok je “rookie of the year” mladi Jan Pokos. Posebnu zaslugu u karting sportu osvojio je AK Info kart, a zlatni trofej za uzastopne naslove osvojio je Samir Smailagić (`08,`09,`10). Osim njega, prestižno priznanje osvojili su  slalomaši Sanjin Prodan i Ivan Srebačić (oba `08,`09,`10), Robert Bradarić u Škoda Fabia Biodizel kupu (`08,`10) te vozači autocrossa Vigor i Robert Grbac (oba `08,`09,`10).

Podijelit će se i priznanaja za organizatore natjecanja.Auto moto klub Buzet najuspješniji je organizator brdskih natjecanja, dok je AK Pula-Rovinj najuspješniji organizator izvan sustava Prvenstva Europe. Najbolju organizaciju autoslaloma pripisuje se AKK Zanatlija, ocjenski auto rally AK Delti, dok je AK Skok racing najbolji organizator rallya izvan Prvenstva Europe. AMKK Cobra iz Virovitice najbolji je u organizaciji karting utrka. Automobilistički savez splitsko dalmatinske županije proglasit će se najuspješnijim organizatorom autocross utrka u 2010., dok će automobilistički savez primorsko goranske županije isto priznanje dobiti za rally. Najuspješniji organizator kronometar natjecanja još uvijek nije objavljen, a u konkurenciji su AK Skok racing, Ri autosport i AK Oneum.
Klubovima će se dijeliti i zlatne plakete. Tako će Ak zrinski primiti priznanje za trostruki naslov državnog prvaka u ekipnom plasmanu klubova na brdskim stazama, AMK Buzet nagradit će se za trostruki naslov organizatora brdskih utrka, AK Ozaljza trostruki naslov u ekipnom autocross plasmanu, dok će Autosport Božičević Rijeka primiti priznanje za trostruki naslov među timovima u ocjenskom auto rallyu. AK Delta nagradit će se za ovojeni trostruki naslov najuspješnijeg organizatora OAR-a i za trostruki naslov u ekipnom rally plasmanu.

Upravni odbor HAKS-a dodijelit će i dva priznanja za višegodišnje medijsko praćenje oktanskih sportova, a nagrada će ići u ruke Miroslava Krpana i Ivice Blažička.