Sanjin Prodan (AK Buzet Autosport)

Zaslužan za ostanak pobjedničkog pehara u Buzetu - Sanjin Prodan (AK Buzet Autosport)

Buzećan Sanjin Prodan pobjednik je drugog natjecanja regije Zapad u kronometar vožnjama održanom jučer u Buzetu. Sanjin je sa svojim autobianchijem u zbroju triju vožnji bio 1.671 sek brži od Marina Milokanovića (AK Skok Racing) u Ford Fiesti ST, dok je treće mjesto sa minimalnim zaostatkom za Milokanovićem pripalo mladom Ediju Kuhariću (AK Buzet Autosport) koji je odličnom vožnjom sa svojim „friško složenim“ Yugom pokazao da od sada i na njega treba računati visoko u poretku „generalke“.

Edi Kuharić (AK Buzet Autosport)

Odličnom vožnjom do 3.mjesta "generalke" - Edi Kuharić (AK Buzet Autosport)

Organizacijski već odlično uhodana, mlada ekipa AK Buzet Autosporta ove se sezone odlučila na organizaciju još jednog natjecanja najmlađe automobilističke discipline na našim prostorima – kronometar vožnje. Svoju su prvu utrku nazvali „Memorijal Moreno Komar“ u znak sjećanja na klupskog kolegu i prijatelja. Natjecanje su smjestili na „staru“ stazu za autoslalom kod Buzetske pivovare i Istarskog vodovoda u Sv. Ivanu, što se pokazalo kao vrlo dobra ideja. Usprkos lošim vremenskim uvjetima u jutarnjim satima, sve su se vožnje odvijale tečno, bez zastoja i ponavljanja. Prostran park vozača, uigrana sudačka ekipa i već spomenuta organizacijska postava pokazali su da AK Buzet Autosport ima potencijala i mogućnosti za ovakvo natjecanje i na državnoj razini.

M.Milokanović, S.Prodan, E.Kuharić

Najbrža trojka - M.Milokanović, S.Prodan, E.Kuharić

Na natjecanju je nastupilo trideset i devet vozača iz osam klubova Regije Zapad. Cijeli tjedan najavljivani pljuskovi u Buzetu u jutro su u više navrata tuširali vozače i njihove prateće ekipe. Međutim, neposredno prije starta prve vožnje crni su se oblaci počeli razilaziti, na šofer-šajbama su se pojavljivale tek neznatne kapljice koje nisu spriječile vozače da u predstartni prostor krenu na „slikovima“, što se pokazalo dobrim izborom jer je do sredine prve vožnje kiša već potpuno prestala. Ostatak dana vozače je pratilo vedro i sunčano vrijeme a samim time se vratilo i dobro raspoloženje na stazu i u park vozača. Sa prvim znacima razvedravanja, uz stazu su se okupili i buzetski ljubitelji automobilizma, kojih je u svakoj vožnji bilo sve više.

Marino Milokanović (AK Skok Racing)

Drugoplasirani u ukupnom poretku - Marino Milokanović (AK Skok Racing)

Glavni aduti domaćina, ujedno i najveći favoriti natjecanja bili su osim Prodana, Zoran Vidmar i Nino Andrejević. Nino je prokockao svoju priliku već piruetom u prvoj vožnji, u kojoj je prvi bio Vidmar ispred Prodana i Milokanovića. Vidmarov „dupli vozač“ Dejan Kopajtić (AK Rijeka) zauzeo je tek šesto mjesto ukupnog poretka prve vožnje sa gotovo dvije sekunde zaostatka. U pokušaju nadoknađivanja izgubljenog Dejan je očito pretjerao i izletio u drugoj vožnji oštetivši njihovog Yuga, te time i Vidmaru uskratio mogućnost nastupa u istoj. Yugo je popravljen u rekordnom roku, i obojica su nastupila u trećoj vožnji, ali samo za „gušt“, jer su za plasman u kronometru potrebne sve tri vožnje.

Alen Prodan (AK Buzet Autosport)

Atraktivan i bez svojeg Autobianchija - Alen Prodan (AK Buzet Autosport)

Osim Sanjina Prodana koji je slavio u ukupnom poretku i slabijoj od dvije sportske klase- klasi 4, pokale za prva mjesta u svojim klasama kući su odnijeli i Alen Prodan (AK Buzet Autosport) u klasi 1, Sandi Jugovac (AK Istra Racing Team) u klasi 2, Dorijano Milanović (AK Istra Racing Team) u klasi 3, Marino Milokanović u klasi 5, Edi Kuharić u poretku juniora, Iva Peruško(AK Pula-Rovinj) u poretku vozačica (4.u klasi 4, 12.u ukupnom poretku), Darko Ladavac (AK Istra Racing Team) u poretku veterana (5.u klasi 4, 15.u ukupnom poretku) i AK Buzet Autosport u ukupnom poretku klubova.

REZULTATI REGIJA ZAPAD – KLASE:
KLASA 1 (serija -1200): 1.Alen Prodan (AK Buzet Autosport)

Sandi Jugovac (AK Istra Racing Team)

Prvi u klasi 2 - Sandi Jugovac (AK Istra Racing Team)

KLASA 2 (serija 1200-1600): 1.Sandi Jugovac (AK Istra Racing Team), 2.Albert Ivančić (AK Istra Racing Team), 3.Danijel Grubiša (AK Istra Racing Team)
KLASA 3 (serija +1600): 1.Dorijano Milanović (AK Istra Racing Team), 2.Marin Petrić (AK Rijeka), 3.Toni Malinarich (AK Skok Racing)
KLASA 4 (sport -1400): 1.Sanjin Prodan (AK Buzet Autosport), 2.Dejan Jurasić (AK Istra Racing Team), 3.Bojan Krota (AK Buzet Autosport)

Dejan Jurasić (AK Istra Racing Team)

Na visokom 5. mjestu ukupnog poretka, te 2. u klasi 4 - Dejan Jurasić (AK Istra Racing Team)

KLASA 5 (sport+1400): 1.Marino Milokanović (AK Skok Racing), 2.Edi Kuharić (AK Buzet Autosport), 3.Manuel Kodelja (AK Buzet Autosport)

Manuel Kodelja (AK Buzet Autosport)

Četvrti u ukupnom poretku, 3. u klasi 5 - Manuel Kodelja (AK Buzet Autosport)

KLASA 6 (dizel): 1.Goran Crnković (AK RI Autosport)

1+2+3. Vožnja

RZ – Klase