TREĆA MEĐUNARODNA IZLOŽBA SPORTSKIH „BOLIDA“

Treću godinu za redom start hrvatske automobilističke sezone povodom je riječkom Autoklubu „RI autosport“ da organizira međunarodnu izložbu sportskih automobila, kartinga i motocikala što će se održati u Rijeci u prostorima Brodokomercovog prodajnog centra Vežica, nekadašnje istoimene Robne kuće

„RI oktan sport fest – BK.nova 2017.“ naziv je petodnevne manifestacije što će od 28.ožujka do 1.travnja okupiti više od 40 sportskih automobila, kartinga, motocikala, oldtimera, te pratećih segmenata oktanskog sporta u nas. Očekuju se i sudionici iz Italije, Mađarske i Slovenije čemu treba zahvaliti uspješnom sudjelovanju riječkog kluba na sličnoj izložbi u Muggia u Italiji dvije protekle godine krajem studenoga.

Jedinstven je ovo slučaj u Hrvatskoj da se nova sezona hrvatskog prvenstva najavljuje na takav, svojevrsno spektakularan način gdje će brojni ljubitelji brzina na jednom mjestu moći vidjeti automobile svih disciplina auto i kartinga, te većim dijelom moto sporta, vozila kojima su brojni asovi, prvenstveno s područja Kvarnera, Gorskog kotara i Istre ostvarili vrhunske rezultate, brojne pobjede, naslove prvaka, obarali rekorde i mamili pljesak adrenalinom nabijenog gledateljstva uz staze. A to će činiti i ove sezone.

Nekoliko vozila na izložbu stiže direktno sa prvih natjecanja u sezoni, s relija Kumrovec, a neki će tek privremeno biti „konzervirani“ u jeku priprema kako bi bljesnuli na ovom svojevrsnom hrvatskom sportskom oktanskom show-u. Uz izložena vozila veći će dio vremena provesti i njihovi vlasnici – vrhunski hrvatski vozači.

Zanimljivo će biti i nekoliko oldtimera, natjecateljskih i cestovnih, moguće poneko iznenađenje, predstavit će se škole vožnje, sportske vožnje, seminari za nove suce u auto sportu, kao i nadolazeće značajne manifestacije na području Primorsko-goranske županije a i šire. Prostor će se obogatiti brojnim plakatima oktanskih priredbi kroz protekla četiri desetljeća, fotografijama s utrka, a sve uoči 1.travnja Dana nacionalne sportske asocijacije Hrvatskog auto i karting saveza.

Autoklubu „RI autosport“ punu je podršku realizaciji ovog projekta dao domaćin i pertner Brodokomerc.nova Rijeka, te Autocentar Marinići koji ima prodajni prostor upravo u skopu vežičkog centra. Pokrovitelj manifestacije je Primorsko-goranska županija.

Izložba se otvara u utorak 28.ožujka u poslijepodnevnim satima, a potrajat će se do subote 1.travnja kada se i službeno zatvara dodjelom zahvalnica sudionicima i partnerima.