Finalna utrka održat će se 30. lipnja u Karting centru Zagreb (foto:Boris Perković/RedBull)

Finalna utrka održat će se 30. lipnja u Karting centru Zagreb (foto:Boris Perković/RedBull)

Pred nama je rasplet potrage za najboljim domaćim amaterskim vozačem kartinga. Red Bull Kart Fight u mjesec je dana kvalifikacija kroz pet utrka (Pula, Novi Marof, Rijeka i dvaput Zagreb) pronašao 30 najbržih za veliku završnicu 30. lipnja 2012. Tog će se dana od 17 sati na Karting centru Zagreb kroz dvije polufinalne skupine isprofilirati 14 finalista, koji će se, u groznici tog vrućeg subotnjeg predvečerja, u 19:15 „potući“ za naslov nacionalnog prvaka i voucher za svjetsko prvenstvo!

Za prvo Red Bull Kart Fight natjecanje u Hrvatskoj prijavilo se više od tisuću zainteresiranih, a njih 588 ušlo je u čarobni krug, otpustivši sve kočnice, izvrsno se zabavljajući uz nalete adrenalina. Završnica u Španskom garantira zabavu: u borbi sa štopericom lovit će se startne pozicije, grupni start garantira bliske susrete i pretjecanja tijekom triju utrka (dva polufinala na 12 krugova, finale na 20), a predaha između vožnji za gledatelje praktički neće biti. U dva će navrata najatraktivniji svjetski streetbike rider Chris Pfeiffer izvesti zapanjujući moto stunt show. Dobar glas daleko će se čuti zahvaljujući Mariju Petrekoviću i Ivan Blažičku, voditeljsko-komentatorskom duetu, koje će posao ipak spriječiti u nastupu na revijalnoj „Utrci poznatih“, predviđenoj za 19:45.

Vozit će se dvije polufinalne utrke po 12 krugova, te 20 finalnih (foto:Boris Perković)

Vozit će se dvije polufinalne utrke po 12 krugova, te 20 finalnih (foto:Boris Perković)

Nepoznati su ti kojima naposlijetku pripada sva slava toga dana (kao i u danima svjetskog finala u prosincu!). Može li najmlađi, 12-godišnji Renato Herc biti brži od veterana, 46-godišnjeg Davora Bohma? Hoće li braća Škalić, najbrži u Novom Marofu, dogovoriti momčadsku taktiku i spriječiti Maju Ivanković u novoj senzaciji – ponavljanju riječkog trijumfa? Jesu li „Zaprešić boysi“ (Tomislav Pratljačić) moćniji od Svetvinčenat „ragazza“ (Ivica Petrović)? U utrci bez evidentnog favorita sve je moguće!

U Red Bull Kart Fight projekt partnerski su se uključili CASIO i Valvoline, a promotivnom se medijskom podrškom, uz prijateljske specijalizirane web stranice (autoportal.hr, racing.hr i gp1.hr), istaknuo tportal.hr. Zahvaljujemo i hotelu Antunović te Oryx centru za sigurnu vožnju na prepoznavanju Red Bull Kart Fight projekta.

Tko su finalisti doznajte OVDJE.