"Red Bull kart fight" - Green garden Pula

Na pulskom Green gardenu nastupio je 81 natjecatelj (foto: K.Tadijić)

Nakon otkazivanja prvog amaterskog karting natjecanja u karting centru Zagreb, koje je zbog kiše odgođeno, odnosno pomaknuto u kalendaru na 17. lipnja, Red Bullov “kart fight” proteklog je vikenda zaživio u svom punom sjaju na pulskoj karting stazi “Green garden”. Zahtjevna staza okružena idiličnom prirodom bila je izazov za 81 amaterskog vozača i vozačicu.

"Red Bull kart fight" - Green garden Pula

Od ukupno deset odvoženih krugova bodovalo se pet najbržih (foto: K.Tadijić)

Za startninu u iznosu od stotinu kuna sudionici su dobili Red Bullove majice i kape, te dakako limenku energetskog napitka. Svaki natjecatelj morao je unutar 15 minuta što brže odvesti deset krugova na tisuću metara dugoj stazi, od čega su mu je u zbroj vremena ušlo pet najbržih krugova.

"Red Bull kart fight" - Green garden Pula

Natjecatelji u prigodnom trkaćem "outfitu" (foto: K.Tadijić)

Na stazu je istovremeno izlazilo deset vozača, što je ponegdje stvaralo gužvu, naročito na dijelovima staze omeđenim šikanama, no natjecateljima, isključivo amaterima bez automobilističke ili karting licence, to nije smetalo, već naprotiv – osjetili su istinske čari utrkivanja. Pobjedu i direktan plasman u finale natjecanja osigurao je domaćin Ivica Petrović s ukupnim vremenom 4.37,322 min., uvjerljivo vodeći ispred drugoplasiranog Davida Buršića i Gorana Kuzme. Pobjednik je, budimo iskreni, imao jednu veliku prednost u odnosu na ostale, a što pravilnik nije zabranio. Naime, on je zaposlenik kartingdroma i poznaje svaki zamku staze, stoga je u utrku ušao odlično pripremljen.

"Red Bull kart fight" - Green garden Pula

Pobjednik - Ivica Petrović (foto: K.Tadijić)

– Redovito sam trenirao i slušao savjete vlasnika staze i njegovog sina, no usprkos svemu nisam očekivao da ću uspjeti pobijediti u tako mnogobrojnoj  konkurenciji. Ovo mi je prva utrka u životu i jedva čekam finale “Red Bull kart fighta”, a kasnije tko zna, možda se okušam i u prvenstvenim natjecanjima, ispričao nam je nakon utrke Petrović.

"Red Bull kart fight" - Green garden Pula

Šestorica kvalificiranih u finale (foto: K.Tadijić)

Osim prvog trojca, u finale natjecanja kvalificiralo se još troje natjecatelja koji su utrku završili na četvrtom, petom i šestom mjestu. Oni su Igor Radović, Manuel Mošnja i Tomislav Tominić. U konkurenciji žena najbrža je bila Elena Bašić ispred Sanje Črnac i Silvije Božić.
Sljedeća utrka na rasporedu je sljedeći vikend na karting stazi u Novom Marofu.

"Red Bull kart fight" - Green garden Pula

Najbrža vozačica - Elena Bašić (foto: K.Tadijić)

Finala utrka krajem lipnja u Zagrebu

Nakon Pule, “Red Bull kart fight” seli u Novi Marof, potom na Preluk, a ostale tri utrke, uključujući finalnu, vozit će se u karting centru Zagreb u Španskom te u zatvorenoj karting areni na zagrebačkom velesajmu. Državnom finalu, koje će se održati 30. lipnja, pristupiti će 30 vozača koji su se prethodno kvalificirali. Vozit će se tri utrke podijeljene u dvije grupe vozača. U samo finale odlazi najbržih sedam vozača iz prve grupe i najbržih sedam vozača iz druge. Pobjednik će prisustvovati svjetskom finalu 8. i 9. prosinca 2012. na zasad nepoznatoj, ali prema riječima organizatora – atraktivnoj lokaciji. Sve informacije dostupne su na redbull.hr/kartfight.