Ivan Višak ispred Matije Škalića - finalna utrka RedBull kart fighta

Ivan Višak ispred Matije Škalića – finalna utrka RedBull kart fighta

Devetnaestogodišnji Križevčanin Ivan Višak pobjednik je prvog hrvatskog Red Bull Kart Fight prvenstva za nelicencirane karting vozače.  Trideset je najboljih kvalifikanata ostavilo srce na užarenom asfaltu Karting centra Zagreb u borbi za odlazak na svjetsku završnicu u prosincu. Ivan Višak je nakon starta finalne utrke prestigao vlasnika pole positiona, Matiju Škalića i u preostalih 19 i pol krugova vješto obranio vodstvo.

RedBull kart fight finale

Uz brojne uzvanike, finale je pratio Luka Grobenski, zaštitno lice Red Bulla

Višak je trijumf posvetio bratu Marku za 20. rođendan, a posebno je zahvalio Luki Grobenskom, najtalentiranijem hrvatskom kartingašu, na vrijednim savjetima iz vožnje na 4 mala kotača. Ivan, naime, dolazi iz obitelji cestovnih motociklista te i sam nastupa u natjecanjima na dva kotača. U prestižnim utrkama poznatih (Rene Bitorajac, Damir Hoyka, Mario Petreković , Ivan Blažičko, Juraj Šebalj, Mislav Mironović, Barracuda Racing Team…) trijumfirali su vozači s motokros predigreom Nenad Šipek i Karlo Golub.

Akrobatskim nastupom začinio događaj - ponajbolji svjetski stuntbiker Chris Pfeiffer

Akrobatskim nastupom začinio događaj – ponajbolji svjetski stuntbiker Chris Pfeiffer

Adrenalinsku je predstavu na kartodromu u Španskom sjajnim akrobatskim nastupom začinio ponajbolji svjetski stuntbiker, Nijemac Chris Pfeiffer.
Show je pratilo petstotinjak gledatelja, a u Red Bull Kart Fight projektu (šest vikend utrka od 20.5. do 30.6.) partnerski su sudjelovali CASIO, Valvoline, hotel Antunović te Oryx centar za sigurnu vožnju.

Najbrži amaterski kartingaši prve RedBullove kart fight sezone

Najbrži amaterski kartingaši prve RedBullove kart fight sezone