Redbull Kart Fight Novi Marof 2012

U Novom Marofu nastupilo 142 natjecatelja (foto: Boris Perković / Red Bull Content Pool)

Najsjevernija kvalifikacijska postaja Red Bull Kart Fight serije privukla je na stazu u Novome Marofu trkače (i jednu usamljenu natjecateljicu) iz čak deset hrvatskih županija, kao i pokojeg ljubitelja kartinga iz grada Zagreba.

Red Bull Kart Fight in Novi Marof, Croatia on May 28th, 2012

Najuspješniji (foto: Boris Perković / Red Bull Content Pool)

Ukupno 142 kandidata ovog se puta borilo za najbrži krug: borba je bila bespoštedna, ali poštena, svi kartinzi preživjeli su vrući „fight“ za šest najboljih rezultata koji vode u finale! Najuspješnija su bila braća Škalić-Musija iz Donje Bistre – mlađi Marko (15 godina) s vremenom 51,081 (sekunde,tisućinke) i 18-godišnji Matija (51,345), ispred Zagrepčanina Luke Končarevića. Dvije ulaznice za finale Križevcima su osigurali Ivan Višak (51,507) i Robert Prožek (51,534), dok je čast domaće županije spasio Marko Dvorski iz Varaždinskih Toplica, šesti s 51,707.

Red Bull Kart Fight in Novi Marof, Croatia on May 28th, 2012

Vožnje su se pratile s velikim zanimanjem (foto: Boris Perković / Red Bull Content Pool)

Treća od pet kvalifikacijskih utrka vozit će se sljedeće nedjelje, 3. lipnja uz miris Jadrana, na kartodromu u riječkom Preluku. Slijede „tekme“ u Zagrebu (Karting Arena, 9. lipnja i Karting Centar Špansko, 17.lipnja), a finale je na programu 30. lipnja još jednom na stazi u Španskom.