U Mitropa Cupu Hideg drugi ukupno i u klasi, Hrvatin prvi u klasi

VELENJE – U konkurenciji 70 posada iz osam europskih zemalja tri su hrvatske posade ostvarile zapažene rezultate na 32.Fuchs Rallyu Velenje 2017. što je održan u susjednoj Sloveniji. Ukupni pobjednici poslije 218,83 km dugog relija s deset brzinskih ispita na pet različitih dionica, na koje je otpadalo čak 103,88 km, bio je slovenski tandem Rok Turk – Blanka Kacin u Peugeotu 208 T16 R5, ostvarivši u završnici tek 25,5 sekundi prednosti ispred drugoplasirane njemačke posade Hermann Gässner-Karin Thannhaeuser (Mitsubishi Lancer Evo X. Turk je tek 18.vremenom zadnjeg brzinca izgubio do tada stečenih 20-tak sekundi više prednosti koje Nijemac ipak nije dostigao. Najboljim vremenom posljednjeg brzinca do pobjedničkog postolja stigli su Talijani Claudio De Cecco i Jean Campeis (Hyundai i20 R5 čiji je zaostatak za pobjednicima bio 34,1 sekundu.

HIDEG – KEREK (AK Delta Sport) snimio M.Krpan

Samo još jedna posada završila je sa zaostatkom manjim od minute za pobjedničkom – bili su to hrvatski predstavnici Mađari Krizstian Hideg i Istvan Kerek koji u Mitsubishi Lanceru Evo IX brane boje zagrebačkog Autokluba Delta Sport, a prošlogodišnji su ukupni pobjednici Mitropa Cupa. Držali su se izvrsno, upisali tri najbolja vremena po brzincima i do cilja stigli tek sa 43,3 sekunde slabijim ukupnim vremenom za pobjednicima. Turku je pripalo pet najboljih vremena, a jedno Nijemcu Gässneru. Samo mjesto slabiji, u ukupnom poretku, bila je još jedna mađarska posada s licencom zagrebačkog kluba Janos Szilagyi-Alexandra Varadi (Mitsubishi Lanceru Evo IX) održavajući cijelo vrijeme upravo tu zasluženu petu poziciju. I treća hrvatska posada, članovi AK Opatija Motorsport Tomas Hrvatin i Marko Stiperski u Renaultu Clio RS nastup u Sloveniji okončali su na izvrsnom 11.mjestu ukupnog poretka među 47 posada koliko ih je uspješno stiglo na cilj.

U bodovanju za Mitropa Cup Hideg je osvojio drugo mjesto ukupno i klase 2 iza Gässnera, dok je Hrvatin slavio pobjedu u klasi 2.

Szilagyi-Varadi (AK Delta Sport) snimio M.Krpan