Delta Rally završili prvi u klasi i treći generalno za PH - Viliam Prodan i Zdravko Draženović

Ovogodišnje 38. izdanje Delta rallya buzetsko-opatijski dvojac Viliam Prodan i Zdravko Draženović pamtit će po pobjedi u klasi 3, trećem mjestu ukupnog poretka za prvenstvo Hrvatske, ali i po mnogobrojnim problemima koji su ih pratili.
– Nakon početnog ispitivanja snage na prva tri brzinska ispita zasjeli smo na čelno mjesto klase 3, no vrlo raspoloženi Manuel Kodelja, kojem je navigirao moj bivši suvozač Bojan Krota – puhao nam je za vratom. Na sljedeća tri brzinca krenuli smo življe, a potom, na startu petog brzinskog ispita, automobil nam je počeo trokirati te smo s pola snage odvezli isti i sljedeći brzinac, što nas je nas je u poretku vratilo na pola sekunde prednosti pred Kodeljom. Mehaničari su uspjeli otkloniti kvar te smo sljedeća tri brzinca posao odradili kako treba, kazao je Prodan.

Citroen C2 R2 max - Prodan

Brojni problemi s automobilom

Nažalost, ovdje pehovima nije bio kraj. Najprije automobil nije htio upaliti, što je rezultiralo kašnjenjem u vremensku zonu, za što je posada dobila penalizaciju, a na samom startu desetog brzinca otkazalo im je i kvačilo. Usprkos svemu, u cilj su ušli kao pobjednici te visoko rangirani u generalci, stoga je za njih Delta rally bio iznimno  uspješna, te se sada pripremaju za predstojeći Croatia rally, koji je na rasporedu za dvadesetak dana