Rally All Stars

Drugi "Rally All Stars" održavat će se od 27. do 29. svibnja 2011. na porečkim "vrtovima"

Iako do organizatora Daniela Šaškina nismo mogli telefonskim putem, on je na svom Facebook profilu objavio brošuru za drugi “Rally All Stars”, čime je potvrdio održavanje dvodnevne manifestacije eliminacijskih nadmetanja slavnih rally vozača, koja će se održavati od 27. do 29. svibnja 2011. na porečkim “vrtovima”.

Rally all stars

Zanimljiv oktanski događaj

Na popisu pozvanih vozača nalazi se preko 50 zvučnih imena, među kojima se posebno ističu legendarni Juha Kankkunen (Finska), Armin Schwarz (Austria), Carlos Sainz (Španjolska), Alain Prost (Ftancuska), Marcus Gronholm (Finska), Jari Matti Latvala (Finska), Harry Rovenpera (Finska), Gigi Galli (Italija) i mnogi drugi. Za razliku od prošle godine kad je na popisu bio veći broj hrvatskih vozača, ove godine našu zemlju trebali bi predstavljati Niko Pulić, Tajana Koren i organizator osobno.

Rally All Stars

Između ostalih, snage će se odmjeravatu u brutalnim Opel Antarama RR Dakar

Snage na jedan kilometar dugoj stazi odmjeriti će 32 vozača putem kvalifikacijskih eliminacijskih borbi u subotu, dok će se u nedjelju iskazati najbrži od najbržih. Vozačima će na raspolaganju biti natjecateljski Mitsubishi Lanceri EVO X (350 KS), Peugeot 207-ice S2000 (320 KS), Fiati Punto Abarth S2000 te impresivne Opel Antare RR Dakar (500 KS).

Rally all stars

Najbrži prošle godine: mladi Kevin Abbring između dvije legende, Armina Shwartza i Juhe Kankkunena

Podsjećamo, prošle godine slavio je najmlađi sudionik, 22-godišnji Nizozemac Kevin Abbring koji je u finalu svladao iskusnog austrijanca Armina Shwartza koji je pak bio brži od žive legende, finca Juhe Kankkunena.

(Foto: K. TADIJIĆ)