37. Zagreb delta rally

Na najvišoj stepenici 37. Zagreb delta rallya - Janos Szylagy i Viktoria Zejda (foto: Zvonimir Kranjčec)

Aktualna rally sezona definitivno je sjajno započela za mađarsku posadu Szylagy/Zejda koji su u Mitsubishiju Lancer EVO IX, nakon pobjede u Kumrovcu, osvojili i 37. izdanje Zagreb Delta rallya koji se u petak i subotu vozio u okolici Marije Bistrice. Od samog početka Mađari su krenuli silovito i već nakon dva brzina najavili da priznaju samo prvo mjesto u poretku. Račune su im mutili povratnici u rally Čibej i Bitterman koji su u trećem i petom brzincu bili brži, no iskusni Szylagy se nije dao omesti i nakon ukupno devet brzinskih ispita zasluženo slavio ispred drugoplasiranog Čibeja u Subaru Imprezi i trećeplasiranog Lončarića “Miceku EVO IX”.

37.Zagreb delta Rally 2011.

Szylagy najbrži u gotovo svim brzincima (foto: Zvonimir Kranjčec)

37.Zagreb delta Rally 2011.

Treće mjesto generalke - Lončarić i Pazman (foto: Zvonimir Kranjčec)

Posada Šebalj/Klinc unatoč velikoj želji da nakon dva, za njihov apetit lošija nastupa,pokušaju revanširati Čibeju i Szylagiju i osvojiti Mariju Bistricu, nije u tom naumu uspjela zbog kvara diferencijala i već na četvrtom ispitu Sveti Matej, kada su bili ukupno treći, odustali od daljnjeg natjecanja. Istu sudbinu doživjeli su Bahorići čija je Škoda Fabia otkazala poslušnost, a nešto kasnije, pretkraj rallya, zbog tehničkih problema odustali su Škalići u Ladi VFTS i Mikulić/Šivak u Škodi Feliciji.

37. Zagreb Delta Rally 2011

Najbrži na trećem i petom brzincu, no na koncu drugi - Čibej/Bitterman (foto:Zvonimir Kranjčec)

Kad smo kod odustajanja, spomenimo posadu Labaš/Knežević koji su u VW Polu izletjeli sa staze već na prvom brzinskom ispitu, dok su Goran Sertić i njegov suvozač Bojan Ciglenečki na 5. brzincu parkirali Renault Clio – u jarak.

37. Zagreb delta Rally 2011.

Sjajan nastup - Viliam Prodan i Bojan Krota (foto:Zvonimir Kranjčec)

Sjajan nastup zabilježila je posada Dobrila/Raštegorac u Citroenu C2 koji su se domogli 4. mjesta generalke i prvog mjesta u klasi 6 grupe A. te Prodan/Krota koji su generalno jedno mjesto ispod. Od 37 posada koliko ih je bilo na startnoj listi, nastupilo je njih 30, a do cilja su stigle 24 posade.

Ukupni poredak po bodovanju:
PH – 1.Dobrila/Raštegorac; 2.Prodan/Krota; 3.Hrvatin/Kuzmić
MRPH – 1.Szilagyi/Zejda; 2.Čibej/Bitterman; 3.Dobrila/Raštegorac
PRS – 1.Lončarić/Pazman; 2.Đurković/Nosić; 3.Postružin/Pospiš

Detaljni rezultati dostupni su ovdje

Opširniji izvještaj donosimo kasnije.