Press konferencija

S tiskovne konferencije (foto: S.Radović)

Od 19. do 21. svibnja Rijeka će drugu godinu za redom biti domaćinom jedne od najznačajnijih, ujedno najstarije hrvatske automobilističke manifestacije. “38. Croatia rally” drugo je ovogodišnje natjecanja FIA Prvenstva Europe u rallyu čiji su organizatori iz riječkog Autokluba “M.R.C. Sport” manifestaciju novinarima u Salonu grada Rijeke.
– Prošlogodišnja manifestacija bila je uspješna, a uvrštenje ove značajne sportske priredbe u kalendar europskog prvenstva sa startom i ciljem u Rijeci ponovo i ove godine  dokazuje da smo prepoznati kao destinacija za vrhunske priredbe. Organizacija Croatia rallya u potpunosti se uklapa u promišljanja aktivnosti koje se događaju u Rijeci, a siguran sam da će ta tri dana oktanskih događanja u samom srcu Rijeke biti svojevrsni spektakl. Očekujemo razumijevanje sugrađana obzirom da će riječki Korzo, dio Rive, te još neki gradski prostori biti u punoj funkciji 60-tak posada iz cijele Europe. Veseli i što će vožnja legendarnom stazom Preluka oživjeti sjećanja na nekadašnje  svjetske priredbe motociklista, ali i automobilista koji su još davne 1939. vozili prelučkom stazom, a uz to privući veliki interes ljubitelja brzina, istaknuo je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Prijavljeno 59 posada na 38. Croatia Rally Rijeka 2011.

Prijavljeno 59 posada iz deset europskih zemalja

Dio Korza od srijede 18. svibnja biti će servisno parkiralište za vodeće i najbolje europske timove, dok će ostali biti smješteni na priobalju Rive Boduli i Gatu Karoline riječke.

Park vozača

Servisna zona biti će smještena na riječkoj obali

Pod počasnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr- Ive Josipovića u četvrtak 19. svibnja u 18 sati u srcu Rijeke na pješačkoj žili kucavici Korza startat će “38. Croatia rally 2011.”. Prijavljeno je 59 posada iz deset europskih zemalja: Italije, Poljske, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Francuske, Bosne i Hercegovine, Češke, Austrije i naravno Hrvatske.

Prošlogodišnji pobjednici Croatia rallya - talijanska posada Luca Rossetti i Matteo Chiarcossi

Prošlogodišnji pobjednici Croatia rallya - talijanska posada Luca Rossetti i Matteo Chiarcossi

Europsku elitu predvodi aktualni prvak Europe i prošlogodišnji pobjednik Croatia rallya Talijan Luca Rossetti sa suvozačem  Matteom Chiarcossiem u prestižnom “Abarth Grande Punto S2000”. Sudionike i ljubitelje „kraljice“ automobilizma  očekuju tri dana oktanskih adrenalinskih uzbuđenja diljem zahtjevnog  itinerera ukupne duljine 746,45 km cestama Primorsko-goranske i Istarske županije. Posade očekuje  15 “brzinaca” na osam različitih lokacija čija je ukupna duljina 246,45 km. Prvog se dana vozi u opatijsko-matuljskom zaleđu. Petak je rezerviran za tri dionice brzinaca u Istri, te večernjim spektaklom na Preluci, da bi subotnji program okončali na Platku i Gorskom kotaru.

Niko Pulić

Niko Pulić brani boje domaćina

– Raduje me nastup na ovom vrhunskom natjecanju. Vraćam se reliju poslije niza godina sa ciljem da vozim do kraja sezone i to upravo kao član riječkog kluba “M.R.C. Sport” povezujući tako na svojevrstan način Dubrovnik na jugu i Rijeku na sjeveru. Voziti ću uz Bruna Šantića vrhunski automobil “Abarth Grande Punto S2000” koji sam nastupio u prosincu na opatijskom rallyu i pobijedio. Konkurencija je žestoka, a nastojat ću ostvariti što bolji rezultat. Pozivam sve ljubitelje rallya da nas podrže ta tri dana, a zahvalan sam Rijeci što je objeručke prihvatila nas automobiliste – kazao je dvostruki pobjednik 1994. i 1995. ovog natjecanja i najtrofejniji hrvatski automobilist Niko Pulić.

brzinski ispiti - 37. Croatia Rally 2010.

Posade očekuje 15 "brzinaca" na osam različitih lokacija čija je ukupna duljina 246,45 km

Niz zanimljivih informacija o ovogodišnjem rallyu novinarima su prezentirali Moreno Luksetić, predsjednik Organizacijskog odbora i Arsen Ulčar, predsjednik Odbora za auto sportove i član Upravnog odbora HAKS-a, dok je o značaju manifestacije u turističkom kontekstu govorio Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice Grada Rijeke.
Rally se uz europsko boduje i za Prvenstvo Srednjeeuropske zone (CEZ), Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Državno prvenstvo Hrvatske ( kao dva bodovna natjecanja), Prvenstvo Regije Zapad HAKS-a i Prvenstvo Primorsko-goranske županije.

Miss Hostese

Atraktivne hostese natjecat će se za titulu najljepše

Zahtjevnog i krajnje izazovnog posla promocije prihvatila se talijanska tvrtka “United Business Sport Events”  koja je i najzaslužnija za bogat i sadržajan višednevni prateći program zabave, sporta i ljepote. Održati će se izbor za “Miss Croatia rallya”, natjecanje u vještini “Pit Stop Grand Prix” i “Music Rally Party”.