Uz spektakularni  vatromet, 107 posada sedmog po redu Rally Showa Santa Domenica prošlo je kroz ciljnu rampu. Svaka od posada ispraćena je gromoglasnim pljeskom mnogobrojne publike, koja tradicionalno pohodi svetonedeljski rally show.

Prije samog ceremonijalnog starta, snage su, ne u automobilima, već na Husqvarna kosilici, između čunjeva odmjerili  sedam ponajboljih vozača ovogodišnjeg izdanja Rally Showa Santa Domenica.  Pobjedu je odnio austrijski vozač  Gerald  Rigler. Od vozača koji su stigli na startnu rampu svi su izrazili oduševljenje stazom, organizacijom i atmosferom.  To je ono sto ih sve privlači i iz godine u godinu i vraća u Svetu Nedelju i na Savrščak.  Sedmi Rally Show Santa Domenica svake godine diže ljestvicu sve više i više. Tko će se okruniti titulom sedmog pobjednika saznat ćemo sutra nakon sto 107 posada odvezu svojih pet brzinskih ispita. Privilegiju otvoriti prvi od ukupno pet brzinskih ispita ima Beppo Harrach, no ove godine ga očekuje najjača konkurencija do sad.

Jedna od najzaslužnijih osoba za organizaciju ovog rallyja je Daniel Vojvodić, predsjednik Organizacijskog odbora iz AKK Sveta Nedelja. Očekivano, sretan je kada vidi koliko je njegova makadamska utrka narasla.

Favorita ove godine ima više no ikada, jedan od njih svakako je trostruki pobjednik Beppo Harrach. I ove godine na rallyju sudjeluje jako brzi mađar Antal Kovacs koji je 2015. imao sjajne rezultate na našim brzinskim ispitima. Uz njega, tu je i Peter Ranga, izrazito talentiran i brz mađar u Škodi Fabiji R5, austrijanac Gerald Rigler u impresivnoj Ford Fiesti RS WRC, a ne smijemo zaboraviti ni na Roka Turka u Ford Fiesti R5. Budući da nam Andreas Aigner dolazi u spektakularnom BMW-u 650i uvjeren sam kako će baš on biti jedan od uspješnijih vozača koji će prikazati vrlo atraktivne vožnje i najspektakularnija proklizavanja makadamskim zavojima. –izjavio je Daniel Vojvodić

Prvi od 5 brzinskih ispita započinje u 8:05h na Savrščaku a sve potrebne informacije možete pronaći na službenoj web stranici