Automobilistička sezona i ove godine počet će u Kumrovcu, prvog vikenda u ožujku. Termin je raniji nego proteklih godina, pa će se nakon dugo vremena jedan rally Prvenstva Hrvatske voziti u kalendarskoj zimi. Iako su proteklih godina zimski mjeseci iznadprosječno topli, nije isključena mogućnost da će se u Kumrovcu voziti u snježnim uvjetima.

kumrovec3

Na internetskoj stranici 5. Rallya Kumrovec 2016. već su otvorene predprijave, a početak službenog procesa prijavljivanja za utrku očekuje se od 22. siječnja. Format natjecanja ostaje gotovo identičan prošlosezonskom, uz manje preinake koje su učinjene na sugestiju samih natjecatelja. U petak, 4. ožujka vozit će se dva brinska ispita revijalnog karaktera na parkiralištu našeg partnera Termi Tuhelj, koji i ove godine sprema povoljne uvjete smještaja za sudionike natjecanja. Subota donosi četiri brzinska ispita na kružnoj stazi dostupnih na samo tri minute hoda od startno-ciljnog portala u Muzeju Staro selo u Kumrovcu.

kumrovec2

Ožujak već kuca na vrata, zaokružite u svojim kalendarima prvi vikend. Očekujemo vas u najpoznatijem selu na svijetu – Kumrovcu!