Juraj Šebalj (photo:Siniša Pšeničnik)

Juraj Šebalj (photo:Siniša Pšeničnik)

Proteklog vikenda vožen je i zadnji rally prije ljetne stanke. Očekivano, pobjeda je pripala posadi Juraj Šebalj-Toni Klinc u Škodi Fabiji S2000 koji su ovu utrku iskoristili kao trening za predstojeći Croatia Rally.  Na svih 8 brzinskih ispita Šebalj i Klinc imali su nabrža vremena, te su u cilj ušli sa gotovo 2 minute prednosti ispred mađara Janosa Szilagya u Mitsubishiu Evo IX.

Odličan rezultat - Dino Butorac (photo: Andrea Rastowsky)

Odličan rezultat – Dino Butorac (photo: Andrea Rastowsky)

Na 3. mjesto generalnog poretka došao je Dino Butorac sa suvozačem Elvinom Svetićem u još jednoj vrhunskoj Škodi Fabiji S2000. Mlada nada hrvatskog rallya ugodno nas je iznenadio odličnim rezultatom i pokazao da od njega možemo puno očekivati. 5. mjesto pripalo je slovenskom predstavniku Rajku Žakelju koji je na kraju bio brži za samo 2,2 sekunde ispred Daniela Šaškina.

Marinko Stanić (photo: Siniša Pšeničnik)

Marinko Stanić (photo: Siniša Pšeničnik)

Velika borba vodila se između slovenskog predstavnika Aljoše Novaka u Škodi Fabiji R2 i Marinka Stanića u Hondi Civi Type R. Domaći teren ovaj puta nije presudio te je Aljoša odnio pobjedu u klasi 3 te završio utrku na 6.mjestu generalno. Treće mjesto klase 3 pripalo je Davoru Miheliću u Citroneu C2R2.

Na 5. Rallyu Novi Vinodolski nastupilo je 28 posada od kojih je 23 došlo do cilja.

Sljedeća utrka je Croatia Rally koja će se održati 27-29.9 u Poreču.

 

REZULTATI