38. Zagreb Delta Rally

Uvjerljivim vožnjama do zaslužene pobjede - Šebalj/Klinc (foto:U.Modlič/arhiva)

Juraj Šebalj i Toni Klinc pobjednici su 38. izdanja “Delta rallya”. Nakon 12 iscrpnih brzinskih ispita bili su brži od Janosa Szilagya i Botonda Csanyia, dok su Nenad Lončarić i njegov suvozač Tomislav Pazman završili kao trećeplasirani.
Počelo je vodstvom Nike Pulića koji je imao oštar “fight” s Šebaljom, no nažalost to je trajalo svega tri brzinska ispita, dok je u četvrtom, na početku druge runde natjecanja, Dubrovčanin pretjerao u jednom zavoju i krovirao Miceka, čime je za njega i njegovog suvozača Sašu Bittermana priči došao kraj. Šebalj je preuzeo vodstvo, nastavio brz tempo i zasluženo pobjedio. O zahtjevnosti Delta rallya svjedoči velik broj odustajanja, uglavnom zbog kvarova, no bilo je i nekoliko težih izlijetanja, od kojih izdvajamo austrijski bračni par Karla i Mariiju Rumpler na koje je, nakon njihovog izlijetanja, naletio Buzećan Manuel Kodelja. Srećom, sve je prošlo bez ozljeda. Od 46 prijavljenih posada, utrku je završilo upola manje – njih 23.

Dobru utrku odvezli su Viliam Prodan i Zdravko Draženović, osvojivši prvo mjesto u klasi 3 te visoko peto mjesto generalke, a ujedno su bili i najbrža posada s pogonom na prednje kotače. Drugu pobjedu u klasi 2 upisao je Goran Sertić i njegov suvozač Marko Stiperski. Mladi Zagrepčani vodili su oštru borbu s iskusnim Renoom Turkom i njegovim suvozačem Reneom Pintarom od kojih su na koncu bili brži. U četvorci je s golemom prednošću nad ostalima, konkretno više od 7 minuta, slavio Marko Đurković i Lorena Nosić, smjestivši se tako na šesto mjeste generalke.
REZULTATI