Juraj Šebalj (Foto: Siniša Pšeničnik)

Juraj Šebalj (Foto: Siniša Pšeničnik)

Juraj Šebalj i Toni Klinc u Mitsubishiu Evo IX pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Zagreb Delta Rallya voženog proteklog vikenda  na Martin Bregu u okolici Dugog Sela. Najveći Šebaljev konkurent, mađar Janos Szilagy u Mitsubishiu Evo IX ovoga puta nije mogao pratit tempo te je utrku završio na drugom mjestu kasnivši na kraju 24 sekunde. Treće mjesto generalke pripalo je uvijek atraktivnom Nenadu Lončariću i suvozaču Tomislavu Pazmanu u Subaru Imprezi koji su cijelu utrku imali borbu sa trenutno vodećom posadom PH Šaškin-Bruner u Mitsubishiu Evo X.

Nenad Lončarić (Foto: Sanja Berend)

Nenad Lončarić (Foto: Sanja Berend)

Sjajno šesto mjesto generalnog poretka i prvo mjesto Klase 3 pripalo je Manuelu Kodelji i Vedranu Bužiću u Renault Cliu ispred posade Mihelić-Butorac u Citroenu C2R2. Uvijek rado viđen gost na domaćim natjecanjima Vladica Rabrenović u Renault Cliu dominirao je cijelom utrkom no na kraju je završio na trećoj poziciji klase 3.

Odličnim vožnjama do dobrog rezultata došla je i posada Siladić-Durak u Ford Fiesti koja se odlicno snalazi u novom automobilu ove godine te Postružin-Draženović u Opel Astri. Sudeći po reakcijama gledatelja atraktivnosti nije nedostajalo ni na ovom natjecanju. Uz već spomenutog Nenada Lončarića, vrlo aktraktivni bili su i braća Škalić u Ladi VFTS , poznati drifter Josip Žagar Zax u Toyoti Coroli AE 86 te Marko Cavor kao predvozač u Citroenu Saxo.

Braća Škalić (Foto M.Škalić)

Braća Škalić (Foto M.Škalić)

39. Zagreb Delta Rally obilježio je fair play potez posade Varkonyi-Szabo. Na 7. brzinskom ispitu mađarska posada Tibor Vavika-Kornel Baumhakl u Mitsubishiu Evo VIII na žalost je doživjela tešku nesreću. Vozač Tibor Vavika osjetio je bol u leđima te je hitno morao biti prevezen u bolnicu. Kako ne govori niti jedan jezik osim mađarskog, radi lakše komunikacije sa njim se kolima hitne pomoći zaputila i posada Varkonyi-Szabo te su automatski bili diskvalificirani od daljnjeg natjecanja.

Njihovim odustajanjem na prvo mjesto Klase 2 došla je posada Jemrić-Šugar u Škodi Fabiji.

“Ovu pobjedu zato posvećujem kolegama iz mađarske Szabolcs Varkonyiju i Bence Szabo, a na slijedećem rallyju na kojem se vidimo ću im uručiti pehar za 1. mjesto koji sam dobio na proglašenju”  izjavio je Branko Jemrić-Bumbar.

 

REZULTATI

Zax (Foto: Sanja Berend)

Zax (Foto: Sanja Berend)