Foto: M. Reljić

Foto: M. Reljić

Juraj Šebalj i Toni Klinc u Mitshubishiu Evo IX pobjednici su „4. Beogradskog rallya – Trofej Mirko Martinović“, natjecanje koje se ovog vikenda održalo u Beogradu u organizaciji kluba MM Power. Nakon osam brzinskih ispita voženih na poznatoj Avali i Košutnjaku, Šebalj i Klinc u cilj su ušli sa najbržim vremenom ispred povratnika na rally staze, atraktivne posade Šaškin – Bruner i domaće posade Stamenković – Raus.

Juraj Šebalj (foto: budi3.net)

Juraj Šebalj (foto: bud3.net)

Najveći favorit Beogradskog rallya Todor Stamenković imao je problema sa amortizerom od početka utrke te je nakon cijelodnevne borbe sa Šebaljem ipak završio na trećem mjestu generalnog poretka. Daniel Šaškin još uvijek se upoznaje sa novim automobilom, no atraktivnih i brzih prolazaka na oduševljenje publike ni sada nije manjkalo.

Treće mjesto Prvenstva Hrvatske i sedmo mjesto generalnog poretka pripalo je Tiboru Vaviki u Mitsubishiu Evo VIII , mađaru koji nastupa sa hrvatskom licencom.

Pregršt bodova za PH pokupili su Manuel Kodelja i Vedran Bužić u Renault Cliu koji su svoj nastup okončali na četvtom mjestu, te iza njih Ivica Siladić sa suvozačicom Jasnom Durak koji ove sezone nastupaju u novom automobilu Ford Fiesti.

Daniel Šaškin (Foto: budi3.net)

Daniel Šaškin (Foto: bud3.net)

Šesto mjesto PH pripalo je zagorskoj posadi Dario Šamec – Goran Šams u Peugeotu 106,  te sedmo mjesto austrijskom predstavniku Karlu Rumpleru.

 

Šesti brzinski ispit Avala nakratko je bio prekinut zbog teškog izlijetanja hrvatske posade Muhamedali Maksuti – Doriano Milanović u Peugeotu 106.  Manjak sreće imali su i Juraj Puškar u Subaru Imprezi, koji  je nakon izlijetanja prvog dana morao odustati od daljneg natjecanja kao i Roland Ferenčić zbog tehničkog kvara na svojoj Daciji.

Dario Šamec (Foto: budi3.net)

Dario Šamec (Foto: bud3.net)

 

Sa startne rampe krenulo je 43 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Švedske i Italije, no utrku su završile samo 23 posade. Važno je dodati da je utrka bila i humanitarnog karaktera. Natjecatelji su svojim prolaskom u etapi pružili podršku humanitarnom koncertu koji se održavao na Avali.

 

Rezultati : http://www.uzicerallyteam.com/index.php?option=com_tracks&view=roundresult&pr=8%3Ageneralni-plasman&Itemid=83

 

Sljedeća utrka PH je Rally Saturnus 10-12.svibnja u susjednoj Sloveniji.