prodan (1)

Mladi buzetski automobilist završio je svoje treće ovogodišnje natjecanje Mitropa Rally Cupa, ovoga puta sa novim/starim suvozačem Bojanom Krotom. Odličnom i pametnom vožnjom došli su do 12. mjesta generalnog poretka te 3. mjesta u klasi.

 

“Nismo ni sanjali da ćemo se na sva tri rally-a na kojima smo do sada nastupali penjati na pobjedničko postolje i  da ćemo nakon tri natjecanja biti vodeći u Mitropa rally kupu u konkurenciji automobila na dva pogona.

Što se samog Saturnusa tiče moram priznat da je bio puno zahtjevniji i teži nego što smo očekivali pa smo odlučili ići istim tempom od početka do kraja bez puno pretjerivanja jer smo znali da ne možemo konkurirati puno iskusnijim slovenskim posadama kojima je to bio domaći teren i kojeg jako dobro poznaju.  Brzinci jako zahtjevni i dugački “ušlagirani” dosadnom kišom koja je padala gotovo tijekom cijelog rally-a.. Posljednji brzinac “Moravče” više je sličio na rally raid brzinac nego na brzinac na kojem bi posade trebale dati svoj maksimum na svoje zadovoljstvo i zadovoljstvo publike, a upravo smo na tom brzincu bušili gumu desetak kilometara prije cilja. Odlučili da nećemo mijenjat gumu na brzincu i izgubili smo gotovo dvije minute što nam je na kraju odnijelo deseto mjesto generalke. Konkurencija odlična, najjača ove sezone, čak osam R2 automobila, sve  iskusni domaćini pojačani jakim Njemačkim vozačem Sulzingerom koji je dokazao da je klasa za sebe, no Rafael ima iskustva i sa WRC natjecanja tako da je bilo za očekivat da on bude prvi na ciljnoj rampi što se i desilo. Što se nas tiče, treće mjesto bi potpisali i prije natjecanja, odličan rezultat koji nam daje dodatno samopouzdanje uoči Velenja te dodatno penjanje na tablici Mitropa rally kupa. Trenutno smo četvrti u ukupnom poretku iza tri N4 auta (Gasnner, Županc i Kossler) te prvi u konkurenciji automobila na dva pogona. Saturnus se bodovao i za PH te smo tu zauzeli treće mjesto generalnog poretka iako smo dugo bili u vodstvu ali nas ipak puno jači automobili prestigli u završnici”

prodan (3)