13. Prealpi rally master show

Do 25. mjesta generalke među 140 natjecatelja - Daniel Šaškin i Damir Bruner (foto: Ozren Marčetić Ozzy)

Daniel Šaškin i Damir Bruner nastupili su proteklog vikenda na 13. Prealpi master rally show natjecanju održanom nedaleko od talijanskog Trevisa. Jedina domaća posada u konkurenciji preko 140 vozača završila je dvodnevni rally na sjajnom 25. mjestu,a taj rezultat još više vrijedi kad se uzme u obzir da su na natjecanju nastupili maksimalno dobro opremljeni automobili WRC, S2000 i S1600 klase, dok su naši dečki nastupili s iznajmljenim Peljhanovim Mitsubishi Lancerom EVO IX, od kojeg su na kraju bili brži za dva mjesta u generalci. Da je riječ o iznimno zahtjevnom rally show natjecanju, ukazaju čak 24 odustajanja.  Slavila je talijanska posada  Piccoletto/Marchi u Citroen Xsari WRC.

13. Prealpi rally masters show

Pobjednici u Xsari WRC- talijanska posada Piccoletto/Marchi (foto: Ozren Marčetić Ozzy)

– Prezadovoljni smo svojim nastupom, naročito kad se uzme u obzir silna konkurencija. Ovdje dolaze bogati dečki, tzv. “gentleman rally drivers” i ne štede na ničemu. Mi nismo imali konkurentan automobil, ali smo se oštro borili i iz naše “lijene krave” izvuki maksimum. Posebno mi se sviđa koncepcija kružne makadamske utrke koja se sastoji od četiri brzinca na istoj stazi, od kojih se najlošija vožnja odbija u ukupnom poretku, kazao nam je Šaškin.

Na golemoj listi prijava uglavnom su "gentleman rally drivers"

Na golemoj listi prijava brojni "gentleman rally drivers" (foto: Ozren Marčetić Ozzy)

Inače,  Šaškin nam je otkrio kako je dobio priliku okušati se u posljednjim utrkama Rally Ronde prvenstva za upravljačem WRC automobila, te najavio kako ozbiljno razmišlja nastupati ondje cijelu sljedeću sezonu.

VIDEO