pobjednička trojka (Foto:Julius)

Pobjednička trojka (Foto:Julius)

Slovensko-hrvatska posada Rok Turk-Zdravko Draženović u Peugeotu 208 R2 pobjednici su 22. izdanja Rallya Opatija. Nakon osam brzinskih ispita te ukupno 377  km voženih u okolici Opatije, Turk i Draženović stigli su na ciljnu rampu sa nešto više od 3 sekunde prednosti ispred mađarske posade Kovacs-Istovics u Mitsubishi Lanceru. Treće mjesto ukupnog poretka zasluženo je pripalo Manuelu Kodelji i Vedranu Bužiću u Renault Cliu.

Odlični Manuel Kodelja-Vedran Bužić (Foto:Julius)

Prva generalka Manuel Kodelja-Vedran Bužić (Foto:Julius)

Od prijavljenih 39 posada startalo je samo 26. Još jedan dokaz koliko HAKS brine o vozačima i dobrobiti autosporta. Podsjećamo da je prije samo dva tjedan završio Croatia Rally i prema tvrdnjama vozača dva tjedna je premalo vremena da bi se pripremili za novu utrku.

Daniel Šaškin-Damir Bruner (Foto:Mia Žudić)

Daniel Šaškin-Damir Bruner (Foto:Mia Žudić)

Pošto su Juraj Šebalj i Nenad Lončarić odustali od natjecanja, glavni favoriti za pobjedu bili su Janos Szilagy i Daniel Šaškin. Szylagy je nastupio u iznajmljenom automobilu Juraja Šebalja no nakon dva brzinska ispita Mitsubishi je odkazao poslušnost te je mađarska posada morala odustati. Daniel Šaškin zbog pogrešnog odabira guma završio je tek na 4 mjestu generalnog poretka iza puno slabijih automobila.

Kovacs-Istovics (Foto:Julius)

Kovacs-Istovics (Foto:Julius)

Nakon prva četiri brzinska ispita u vodstvu je bila posada Kovacs-Istovics ispred Manuela Kodelje i Aljoše Novaka. No nakon petog brzinskog ispita Turk i Draženović polako se penju prema vrhu te kreću u lov na pobjedu. Iskoristili su grešku mađara koji je probušio gumu na predzadnjem brzincu i preuzimaju vodeću poziciju. Velika borba nastavila se na zadnjem brzincu na kojemu su Turk i Draženović završili kao pobjednici sa samo 3 sekunde bržim vremenom.

Pobjednici Rok Turk-Zdravko Draženović (Foto:Mia Žudić)

Pobjednici Rok Turk-Zdravko Draženović (Foto:Mia Žudić)

U Prvensvu Hrvatske pobjedio je Manuel Kodelja koji je za 28 sekundi bio brži od drugoplasiranog Daniela Šaškina. Treće mjesto pripalo je Ivici Siladiću u Škodi Fabiji R2 koji je ove godine pokazao veliki napredak u vožnji te nas ugodno iznenadio rezultatom.

veliko iznenađenje Ivica Siladić-Jasna Durak

Veliko iznenađenje Ivica Siladić-Jasna Durak (Foto:Julius)

REZULTATI

Sljedeća utrka, ujedno i posljednja u PH voziti će se tradicionalno u Poreču 9 i 10. studenog.