Prvi zajednički nastup u Novom Vinodolskom - posada Prodan Draženović

Prvi zajednički nastup u Novom Vinodolskom - posada Prodan Draženović

Pred rally posadom Prodan-Draženović, nakon sjajnih nastupa na Delti i Croatia rallyu koji su rezultirali drugim mjestom u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske, sutra započinje četvrto ovogodišnje natjecanje – 4. RALLY NOVI VINODOLSKI 2012.”. Rally se sastoji od osam brzinskih ispita ukupne dužine 78,22 kilometara. Prvog dana, u petak 15.06. na rasopredu je shakedown koji koji omogućava da vozači u svom automobilu voze publiku, navijače ili sl. te nemora bit isključivo prijavljeni suvozač u automobilu. U večernjim satima slijede prva dva brzinska ispita na istoj stazi gdje se odvija i shakedown, “Bribir 1” i “Bribir 2” dužine 2,54 kilometara. Subotnji dan sastoji se od 6 brzinaca, po tri puta brzinac “Grižane” dužine od 9,48 kilometara, te tri puta poznati brzinac “Lukovo” u dužini od 14,90 kilometara. Servisno parkiralište kao i sam start i cilj natjecanja nalazi se u samom centru Novog Vinodolskog.

– Nakon odlične Croatie, pred nama je četvrto ovogodišnje natjecanje na koje odlazimo spremni te se nadamo dobrim vožnjama te na kraju dobrom rezultatu te da sretno zaključimo prvi dio sezone. Brzinci su mi potpuno nepoznati s obzirom da nikada nisam vozio rally u Novom, ali kvalitetno popisivanje brzinaca i Zdravkovo iskustvo riješit će sve nepoznanice. U svakom slučaju veselimo se predstojećem vikendu te se nadamo lijepom i sunčanom vremenu te velikom broju navijača uz stazu, kazao je Viliam Prodan.

Njegov suvozač Zdravko Draženović nastupio je tri puta na ovom rallyu i u natjecanje ulazi s iskustvom.

-Rally će biti prilično zahtjevan, na brzincima ima puno rupa, ali ne i haklova. Nama je cilj odvesti rally što bolje kako bi zadržali visok plasman i na „ljetnu pauzu“ otišli s prednosti pred konkurencijom, ispričao nam je Draženović.