Treći u klasi - posada Prodan / Draženović

Treći u klasi – posada Prodan / Draženović

Buzetski automobilist Viliam Prodan i njegov suvozač Zdravko Draženović (AK Opatija motorsport) nastupili su proteklog vikenda na zahtjevnom austrijskom “Rebenland Rallye 2013.” natjecanju, prvoj dionici europskog Mitropa rally kupa. Za upravljačem Citroena C2 R2, prošlogodišnji viceprvaci Hrvatske suprotstavili su se konkurenciji od 63 posade, uspješno odvezli svih 13 brzinskih ispita i plasirali se na 23. mjesto ukupnog poretka.

– Jako sam zadovoljan rezultatom i svojim vožnjama iako smo imali čitav niz problema. Mogu slobodno reći da teže natjecanje u životu nisam vozio, brzinci su potpuno drukčiji od hrvatskih, svaki zavoj je pun prljavštine i blata, a na nekim dijelovima bilo je i puno snijega. Krenuli smo sjajno, nakon dva brzinca držali vodstvo u klasi, a tada smo počeli padati u poretku i konačno u petom brzinskom ispitu potpuno kiksali. Pored toga, ovjes automobila bio nam je potpuno krivo podešen, no te greške smo i očekivali obzirom da se radi o potpuno novom automobilu, tvrdi Prodan.

Ambicioznu hrvatsku posadu u istom natjecanju zadesili su još i kvarovi, a na posljednjem brzincu su i pretjerali s brzinom na jednoj dionici te na kočenju suvozačevom stranom punom snagom udarili u šikanu, no usprkos tomu nastavili utrku te završili natjecanje na trećem mjestu klase 6 te na trećem mjestu automobila s prednjim pogonom.

– Sad nam slijede pripreme za idući nastup koji nas očekuje za dvadesetak dana, također u Austriji na Lavantall rallyu te se nadamo da su sve nedaće i “dječje bolesti” iza nas, optimističan je Draženović.

Ukupnu pobjedu odnio je Raimund Bauchlager u Škodi Fabiji S2000.