Ove sezone u Renault Cliu R3 - Viliam Prodan/Zdravko Draženović

Ove sezone u Renault Cliu R3 – Viliam Prodan/Zdravko Draženović

Sljedećeg vikenda na rasporedu je prvi rally koji se boduje za Mitropa rally kup, a na kojem će nastupiti i naše dvije posade Viliam Prodan/Zdravko Draženović te Tomas Hrvatin/Petra Perčić-Hrvatin

Prošlogodišnji pobjednici Mitropa Rally Challange cupa, Viliam Prodan i Zdravko Draženović i ove će sezone nastupati zajedno, a naslove će braniti u novom Renault Clio R3 Max. Ova jurilica od čak 250 konjskih snaga već je dokazala da može parirati i daleko snažnijim automobilima. – “Odradili smo testiranje i zapravo prvi put sjeli u novi automobil s kojim ćemo nastupati ove sezone, opet na inozemnim natjecanjima u sklopu Mitropa rally kupa. Radi se o novoj evoluciji Renault Clia R3 Maxi. Automobil je nešto novo za nas, sličan prethodnim automobilima s kojima smo nastupali no ipak nešto jačoj inačici.  Vrlo smo zadovoljni kako nam je automobil „sjeo“ te možemo reći da smo nakon ovog testa spremni za otvaranje sezone idućeg vikenda” – izjavio je Prodan nakon testa koji se održao nedaleko Idrije u Sloveniji.

I ove godine Tomas Hrvatin nastupati će u svom Renault Clio, a na suvozačevom mjestu radar će čitati njegova životna družica Petra Perčić Hrvatin. – “Prvotni plan je bio Prvenstvo Hrvatske, ali nakon otkazivanja rallyja Kumrovec odlučili smo se ponovno vratiti u Mitropa rally kup, a uz to ćemo nastupiti i na nekoliko naših rallyja. Na suvozačevom mjestu i dalje ostaje Petra” – izjavio je Tomas te dodao – Na Rebenlandu smo nastupali i prošle godine i mogu reći da je rally prekrasan, domaćini gostoljubivi, a mi žedni adrenalina i jedva čekamo start.

hrvatin_velenje_tadej_verdev

3. Rebenland Rallye 2014 (21-22.3.) održava se u okolici grada Leutschach u Austriji i uvodni je rally Mitropa rally kupa. Natjecatelji će odmjeriti snagu na 14 brzinskih ispita, na 8 različitih staza, ukupne dužine 160 km, dok dužina cijelog rallyja iznosi nešto manje od 300 km. Rally započinje u petak, u 15:01 sati ceremonijalnim startom u samom centru grada, nakon čega se vozi pet brzinskih ispita. U subotu se vozi preostalih devet brzinaca, a prvo vozilo očekuje se u cilju u 18:51 sati. Na listi prijava je 71 posada iz 9 zemalja.

Listu prijava možete pronaći na ovom linku.

Tekst: Martina P.