Rally Saturnus (Foto: Martina P.)

Rally Saturnus (Foto: Martina P.)

Sa subotnjim brzinskim ispitima Janče, Metnaj i Višnja gora završen je 37. Rally Saturnus, druga utrka za Državno prvenstvo Slovenije, koja se ujedno bodovala za Mitropa rally cup i CEZ rally prvenstvo. Iz AK Opatija motorsport nastupile su dvije posade Prodan / Draženović i Hrvatin / Perčić-Hrvatin te okončali rally na izvrsnom 10. odnosno 14. mjestu ukupnog poretka.

Rally Saturnus startao je u petak, u popodnevnim satima superspecialom kod sportskog centra Stožice u centru Ljubljani, gdje je ujedno bio smješten servis za 70 posada. Bio je to tek uvod subotnje jurnjave brdima i dolinama u okolici Ljubljane gdje se vozilo deset brzinskih ispita na tri različite lokacije: Janče, Metenaj i Višnja gora. 147 kilometara brzinaca u najkraćem vremenu odvezao je Hermann Gassner Jr. u Mitshubishi Lanceru EVO X. Za AK Opatija motorsport nastupali su Viliam Prodan i Zdravko Draženović u Renault Clio R3 te Tomas Hrvatin i Petra Perčić-Hrvatin, također u Renault Cliu, a ujedno su bili i jedini hrvatski predstavnici na utrci.

Saturnus je iza nas, slovenski praznik automobilizma koji je puno više od same jurnjave ljubljanskim cestama. Nakon više od 6 mjeseci loše sreće koja nas je pratila, uspjeli smo i mi ugledati ciljnu rampu i to na 10. mjestu ukupnog poretka natjecanja i na 3. mjestu u ukupnom poretku Mitropa rally cupa. Vrlo smo zadovoljni svojim nastupom te se nadamo da ovdje ponovno započinje serija dobrih rezultata kojima se zaista nadamo ove sezone. Veliko hvala svima koji su bili uz nas, dragim slovenskim kolegama s kojima je uvijek zadovoljstvo nastupati i natjecati se, slovenskoj publici, legendarnim narančastima iz Sv. Nedelje, organizatorima te Oktan sportu na izvrsno obavljenom poslu i pripremi samog auta, izjavio je Viliam Prodan.

Viliam Prodan (Foto: Martina P.)

Viliam Prodan (Foto: Martina P.)

Nakon dobro odvoženog prologa u petak navečer, u prva dva subotnja brzinca ušao sam nekoncentrirano i nedovoljno tečno što se onda vidjelo i na postignutim vremenima. Tek na Višnjoj gori uspjeli smo rezultate vratiti na razinu onih koje smo postigli u dosadašnjem djelu sezone. 14. mjesto “generalke” i 4. mjesto klase RC4 za nas je odličan rezultat. Veseli nas povratak naših kolega Prodana i Draženovića, ali i brojnih navijača koji su nas bodrili uz stazu. Nadamo se da će ih u Velenju biti još više obzirom da se boduje i za Prvenstvo Hrvatske pa očekujemo i više hrvatskih posada, rezimirao je Tomas Hrvatin.

Tomas Hrvatin (Foto: Martina P.)

Tomas Hrvatin (Foto: Martina P.)

Sljedeća utrka Mitropa Rally Cup-a održava se 15.lipnja kada je na rasporedu rally Velenje, gdje će se pridružiti i dio hrvatskih vozača obzirom da se rally ove godine boduje i za Prvenstvo Hrvatske.

Konačne rezultate 37. Rally Saturnusa možete pronaći na OVDJE.