ura

Nakon 5 godina ponovo kreće Open Rally Challange. Grupa entuzijasta na čelu sa Draženom Ćurićem ponovo kreće u dobro poznati projekt. Za sada su u planu 2 utrke sa potpuno makadamskom podlogom-Čazma i Orahovica te Rally show Santa Domenica koje bi se kao zasebno natjecanje trebao bodovati za ORC. Cilj natjecanja je omogućiti vozačima što jeftiniji nastup i privući što više mladih vozača u kraljicu automobilizma.

Organizator Dražen Ćurić  otkrio nam je pojedinosti oko utrke:

“Nakon petogodišnjeg mirovanja odlučio sam uz pomoć ekipe iz Svete Nedelje opet pokrenuti ORC ali ovaj put na makadamu. Koncepcijski će biti dosta drugačiji od ORC-a iz 2008. ali po načinu u pristupu i samoj ideji kako bi se trebali baviti relijem neće se ništa promijeniti. I sada kao i 2008. ide se maksimalno na ruku vozačima, kako bi rally kroz ORC projekt postao što pristupačniji svima koji se žele njime baviti. ORC 2014. je u potpunosti privatni kup i nema niti jednu dodirnu točku sa bilo kojom drugom sportskom institucijom, što podrazumijeva i nacionalne automobilističke saveze. Imamo svoje pravilnike koji su do banalnosti pojednostavljeni,. Zahvaljujući tako jednostavnim pravilima, troškovi nastupa na utrkama ORC-a, cijena slaganja i pripreme automobila su daleko niži nego za uobičajene relije. Staze tj. brzinci po kojima će se voziti već su istrasirane i tu se vodilo računa da brzinci nisu destruktivni za vozila. 
Datumi i mjesta održavanja utrka tj, gradovi domaćini već se znaju. Za prve dvije utrke poznata je i ukupna kilometraža brzinaca i ona iznosi 84 i 90 kilometara. Etape uopće nema i zbog toga će se ove godine ORC moći voziti sa neregistriranim automobilima. Treća utrka u sklopu kupa je naširoko poznata i svima omiljena SANTA DOMENICA. Kao što se iz teksta da zaključiti, za ovu premijernu sezonu smo odlučili za sada napraviti tri utrke. Kažem za sada, jer ukoliko interes vozača bude zadovoljavajući postoji mogućnost i četvrte utrke negdje u jesen.

Kako bi svi zainteresirani mogli biti na izvoru informacija vezanih za ORC pokrenuli smo web stranicu. Kroz nju će svi moći doći do potpunih i točnih informacija,a preko chata će moći pitati sve što ih interesira. “

SLUŽBENA STRANICA
http://www.orc.com.hr/