Posada Viliam Prodan - Zdravko Draženović @ 2. Kumrovec rally 2012.

Do izlijetanja na petoim brzincu vodili u klasi i držali šesto mjesto generalke - Prodan-Draženović

Posada Viliam Prodan – Zdravko Draženović nije uspješno startala u novu sezonu hrvatskog rally prvenstva, iako je za njih sve bilo sjajno sve do petog brzinca na netom održanom “2. rallyu Kumrovec”. Naime, novi tandem sjajno se uhodao, njihov Citroen C2 R2 Max odlično ih je služio i držali su visoko šesto mjesto generalke te prvo mjesto u klasi 3.

– Već nakon prvog brzinskog ispita “Kumrovec” poveli smo u klasi, dok smo u “Zagorskim selima” malčice zaostajali za sjajnim Davorom Mihelićem. Nakon nekoliko brzinaca držali smo vodstvo od nepune četiri sekunde, što nije puno, ali nije ni malo obzirom da je bila riječ o kratkom sprint rallyu, kazao je Prodan.

Do izlijetanja na petoim brzincu vodili u klasi i držali šesto mjesto generalke - Prodan-Draženović

Ozbiljno oštećeni Citroen C2 R2 Max

Velika želja za pobjedom na prvom natjecanju sezone rezultirala je izlijetanjem uslijed nezgodnog doskoka na jednoj od brojnih zagorskih “skakaonica”.

– Izlijetanje je bio nespretan slijed okolnosti prouzročen malo prebrzim doskokom. Nezgodno smo pali u jednu rupu koja nas je trenutno katapultirala u drvo pokraj ceste. Automobil je poprilično razbijen, no sve će se srediti do sljedećeg rallya na kojem se nadam dobrom rezultatu, optimističan je Buzećan.

Kaže se da se prvi mačići u vodu bacaju, stoga je i njihova rezultatska ljestvica bez bodova, no važnije je da posada dobro funkionira i da ih automobil služi.

– Jako sam zadovoljan s novim suvozačem, Zdravko je apsolutno opravdao moja očekivanja i brzo smo se prilagodili jedno na drugo. Također, automobil je vrhunski pripremljen od strane ekipe “Oktan-Šport” za koje imam samo riječi hvale. Brzina, upravljivost i ležanje na puno su većoj razini od prošlogodišnjih vozila s kojima sam nastupao, i zbilja je užitak voziti ga.

Posada će u borbu za prve bodove za mjesec dana, kada je na redu Zagrebačka Delta.