Borba za rally bodove pred domaćom publikom - posada Prodan-Draženović

Borba za rally bodove pred domaćom publikom - posada Prodan-Draženović

Nakon turbolentnog ali pobjedničkog nastupa na Delti, rally posada Viliam Prodan – Zdravko Draženović na 39. Croatia rallyu ide u lov na nove bodove. Pred domaćom publikom, naročito na brzinskim ispitima u Istri i na Preluku, Vili i Zdravko juriti će u svom sitnom ali dinamitnom Citroenu C2 R2 Max, s kojim su nedavno odradili iscrpna testiranja trenirajući u Sloveniji. Sa startne rampe na riječkom Korzu u četvrtak u 18 sati krenut će njihova borba za što bolji plasman u generalnom poretku prvenstva Hrvatske, u kojem su trenutno treći, ali i za izbijanje na vrh klase 3 u Međunarodnom državnom prvenstvu, u kojoj zaostaju za vodećim Stanićem svega pola boda.

– Najteži ispit sezone je pred nama, pripreme su u tijeku, brzinci su nam manje-više poznati od prošle godine, iznimno su zahtjevni i prilično prljavi zbog šodera, ali usprkos svemu nadamo da nećemo imat problema kao na prva dva ovogodišnja natjecanja te da ćemo sretno završiti i ovo natjecanje, tvrdi Prodan.

Borba za rally bodove pred domaćom publikom - posada Prodan-Draženović

Odradili iscrpne pripreme

Optimizam ne skriva niti njegov suvozač.
– Nadamo se dobrom uspjehu i bez oborina.Biti će to pravi test za nas kao posadu i automobil. Pripreme u Sloveniji bile su i više nego odlične i sto reći druge nego: vidimo se na ciljnoj rampi u subotu. Ovim putem pozivam sve ljubitelje brzina na obronke Učke u četvrtak, legendarni Preluk u petak popodne i navečer te dio brda Buzet u subotu, kaže Draženović.