Janos Szylagy

Posade očekuje 6 brzinskih ispita ukupne dužine 41,28 kilometara

Na prvu rally utrku sezone, “2. rally Kumrovec”, oktansku manifestaciju u organizaciji auto kluba Delta Sport  Zagreb, koju će u suradnji sa Općinama Kumrovec i Zagorska Sela organizirati 31. ožujka u Kumrovcu i okolnjim selima, prijavljeno je 46 domaćih i stranih posada.Utrka kreće u subotu ceremonijalnom startom u 11:45 sati, u samom centru Kumrovca, Muzej “Staro Selo”, gdje će biti pozdravljene i najavljene sve posade. Sportski dio natjecanja započinje u 13:01 sati, kada natjecatelji kreću iz servisnog prostora na dva brzinska ispita, koji se održavaju u neposrednoj blizini Kumrovca i Zagorskih Sela.

Ukupna dužina ovogodišnjeg itinerera iznosi 98,84 kilometara, na kojima posade očekuje 6 brzinskih ispita ukupne dužine 41,28 kilometara. Brzinski ispit (BI/SS) naziva “Kumrovec” dužine 5,99 kilometara sa asfaltnom podlogom, izuzetno je atraktivan, sa brojnim uzbrdicama i nizbrdicama, uskim zavojima i nalazi se u neposrednoj blizini centra mjesta sa laganim prilazom pješice, bez potrebe dolaska automobilom. Drugi brzinski ispit naziva “Zagorska Sela”, dužine 7,77 kilometara, u cijelini također na asfaltu, nešto je duži i pravi je klasik rallya – uska zavojita cesta, prolasci kroz šumu, uzbrdice i nizbrdice sa ciljem pred samim mjestom Zagorska Sela. Natjecatelji će oba brzinska ispita voziti tri puta. Servisni prostor nalazi se u Kumrovcu, na parkiralištu autobusnog kolodvora, gdje će biti smještene sve prateće ekipe, servisna zona, regrouping i zona za nadolijevanje goriva. Ova pozicija je svakako zanimljiva i gledateljima, gdje mogu vidjeti na djelu sve mehaničare, teamove i njihov rad tijekom raznih izmjena, popravaka vozila i slično.
Kraj rallya – Ciljna ceremonija i proglašenje pobjednika, očekuje se malo prije 17 sati, u centru Kumrovca, Muzej “Staro Selo”.

Sve informacije o rallyu dostupne su na internet stranici www.rally-kumrovec.com