Prvoaprilska utrka u Kumrovcu otvara hrvatsku rally sezonu

Zagrebački autoklub “Delta Sport” se ne šali. Da je tome tako i da nije šala da će kroz nepunih sedam dana, 1. travnja ( ili ako hoćete, za “prvi april”) startati i hrvatska sezona rallya, potvrđuje lista prijava na kojoj je upisano 35 posada.

Dakle, “Delta Sport” organizira “1. Sprint rally Kumrovec”, prvo ovogodišnje natjecanje Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske, ujedno i Državnog prvenstva ali i Prvenstva Regije Sjever HAKS-a. Biti će to ujedno prvi sprint rally u službenoj konkurenciji u okviru nacionalnog prvenstva što se vozi na prostorima Hrvatske.

Svoj nastup najavili su, uz brojne hrvatske, i vozači iz Slovenije, Bosne i Hercegovine. Kod mnogih domaćih vozača u zimskoj je pauzi došlo do promjene klupskih boja. Uz to u nekim su sredinama stvoreni novi jaki klupski sastavi, pa je to najava krajnje neizvjesne, a ove godine i duge te natjecanjima (deset) brojne sezone rallya u Hrvatskoj.

Prvi Sprint rally Kumrovec nastao na tradicijama nekada znanog istoimenog rallya odvijat će se okolnim brdima 2. travnja, a dan ranije rezerviran je za administrativne poslove i večernji ceremonijalni start.

Više informacija dostupno je na službenoj internet stranici organizatora.

LISTA PRIJAVA

VIDEO NAJAVA: