38. Croatia Rally Rijeka

Na 38.Croatia Rallyu nastupit će aktualni europski prvak Luca Rossetti i njegov suvozač Matteo Chiarcossi

Objavljena je lista prijava za predstojeći 38. Croatia rally, najstarije i najznačajnije rally natjecanje u Hrvatskoj što će se od 19. do 21. svibnja održati sa startom i ciljem u Rijeci. Organizatoru riječkom Autoklubu “M.R.C. Sport” pristiglo je ukupno 58 prijava od kojih se 23 iz sedam zemalja odnose na bodovanje za Prvenstvo Europe u rallyu, dok su preostale u konkurenciji  Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske, Prvenstva Srednjeeuropske zone (CEZ), Državnog prvenstva Hrvatske i Prvenstva Regije Zapad HAKS-a, među kojima su i posade još četiri zemlje.

Sa riječkog Korza 19. svibnja prvi će sa startnim brojem 1 krenuti aktualni europski prvak Talijan Luca Rossetti uz suvozača Mattea Chiarcossia u prestižnom “Abarth Grande Punto S2000”. Niz je vrhunskih asova u izuzetnim automobilima, a u konkurenciji drugog natjecanja ovogodišnje prvenstvene sezone starog kontinenta našle su se i četiri hrvatske posade, sve vozači članovi kluba organizatora AK “M.R.C. Sport”. Boje riječkog kluba braniti će Dubrovčanin Niko Pulić sa suvozačem Zagrepčaninom Brunom Šantićem (Abarth Grande Punto S2000), Pazinjanin Nikola Dobrila sa suvozačicom Slovenkom Blankom Kacin i Goranin Tomislav Muhvić u Mitsubishi Lanceru EVO IX, te Tomas Hrvatin uz suvozača Damira Kuzmića u Renault Cliu.

Za bodove EP neće se boriti najbolji hrvatski relijaš Juraj Šebalj, ali će sasvim sigurno voditi veliku borbu za važne bodove MRPH i PH sa Mađarom Janosom Szilagyiem, obojica u Mitsubishi Lancerima EVO IX.

 

LISTA PRIJAVA ZA PRVENSTVO EUROPE

LISTA PRIJAVA ZA CEZ, MRPH i PH