Junaci Kumrovca - Tomislav i Zdravko Škalić

Junaci Kumrovca – Tomislav i Zdravko Škalić

Škalići su junaci Kumrovca, u to nema sumnje. Sjajno su jurili svojom Ladom, bili brži od brojne snažnije konkurencije i stigli do trećeg mjesta generalke. Ispričao nam je svoje dojmove.

– Imam osjećaj da se može i brže dok ostali smatraju da je to vrhunac. Nisam se nadao ali sam sve učinio i sve “karte” sam uložio na ovaj rally. Imali smo dva seta novih guma, najmekših jer sam očekivao hladno vrijeme. Sjajan posao je napravila ekipa mehaničara u zimskoj pauzi, Lada je bila prošli tjedan kod našeg proizvođača motora u Budimpešti na novom setupu. Na utrci smo koristili smo gorivo koje nam je on preporučio tako da sa tehničke strane nije bilo zamjerki. Možda bi i vremena bila bolja da smo više puta prošli stazu, no to nam je najveći problem jer mi se jednostavno neda.

Prvi problemi krenuli su na shakedownu, gdje su nam pukli vijci koji drže vilicu pa nam je otpao cijeli ovjes i strgao amortizer. Mislio sam odustati ali su mehaničari pokazali toliku upornost da jednostavno zbog njih to nisam smio učiniti. Noćne brzince smo vozili na serijskim amortizerima skinutim sa 20 godina starog automobila.
U isto vrijeme smo stupili sa Andreom iz Pečuha da nam proba pronaći amortizere u Mađarskoj. Tibor koji je vozio Ladu na rallyu u Svetoj Nedjelji skinuo je ovjes sa svoje Lade i ujutro došao u Kumrovec. Što se tiče organizacije sve 5, a gesta organizatora da nas uvrsti u završnu ceremoniju bez obzira na pravilnik o bodovanju jedan je rijedak presedan u našem prvenstvu.

Pogledajte majstore u akciji: